מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עובדת שעתית בסוף ההריוןמלי (בדוי)04/09/2008
התחלתי לעבוד מחודש ינואר 2008, בחודש מרץ הודעתי למעסיק שהנני בהריון ותאריך משוער ללידה חודש ספטמבר,בהתחלה הכל היה סביר בעבודה ולא פיטרו אותי למרות וותק של פחות משישה חודשים, אך לקראת חודש מאי ויוני המעסיק התחיל להגיד שאני לא יכולה לעבוד אחרי חודש חמישי את מלוא השעות ושאני צריכה לרדת בהיקף השעות שלי ולהביא מכתב מהרופא על מכסה שעות שיכולה לעבוד, בשיחתי עם רופא נשים אמר שתעבדי כמה שאת מסוגלת לפי יכולתך, כי אין מגבלה מסוימת , מפני שההריון עובר באופן תקין, אמרתי זאת למעסיק וגם לא הבאתי מכתב כי אמרתי שאני יכולה לעבוד רגיל בערך 8 עד 8.5 שעות ביום. כשדיברנו (אני ומעסיק) על בתוכניות לי לעתיד אחרי חופשת לידה אמרתי שיכול להיות שארצה להיות בבית עד חצי שנה ולטפל בילדי, אך עוד מוקדם להגיד,כי בהתחלה חשוב לעבוד את הלידה,ולגבי חפיפה למישהו לתפקידי אמרתי שאני אספיק לעשות זאת באמצע חודש יולי או בחודש אוגוסט. בחודש יולי 2008 נפגעתי בת"ד ונעדתי מעבודה בערך שבועיים, בתקופה זו קיבלו מישהי לעבודה, כי בכל זאת ידעתי שעושים ראיונות, כי מאוד לוחץ למעסיק לקחת מישהו במקומי!!! כשחזרתי לעבודה אחרי חופשת מחלה המעסיק שלי העמיד בפני כמה תנאים, בהתחלה אמר שיהיו ימים שאני אעבוד בשבוע ויהיו ימים שהפקידה חדשה תעבוד, כלומר אינו מוכן לשלם"שתי משכורות" ולכן בימים שאהיה בבית אשב בבית "על חשבוני", סירבתי לכך דיברתי עם פקידה חדשה ועם מעסיק אמרתי שזה יפגע בדמי לידה שלי, כי שלושת תלושי משכורת קובעים את דמי הלידה,ולאחר שיחה עם שני שותפי לעסק (מעסיקים) אמרו שהפשרה שניתן לעשות זה שאני אעבוד פחות שעות כי צריך לחלק את השעות עם פקידה שניה,מפני שאינם יכולים לפטר אותה וגם כך עוד מייד תיכנס למלא את תפקידי לגמרי,וגם שאני לא יכולה לעבוד את כל המשמרת גם כך בערך 11-10 שעות.ואם יוצאים לחופשה של שבוע בקיץ ישלמו לי על הימים האלו מחופש שהצטבר לזכותי ואם יהיו ימים חסרים, ישלמו במינוס ואחרי זה אחזיר מחופשת לידהאו מדמי לידה,אני אמרתי שבסדר,כי לא השאירו לי הרבה ברירות. לפני מס' שבועות קיבלתי דואר רשום, מכתב ממעסיקי על סיכום השיחה ובו נאמר שהנני מתכוונת להישאר בבית לפחות שנה אחרי הלידה וכנראה לא אחזור לעבודה ושאני ביקשתי לעבוד פחות שעות כי ככה יותר טוב בשבילי, אני צריכה עזרה דחופה בנושא מה עלי לעשות וכיצד להגיב כי כל יום אומרים שאת צריכה לצאת כבר לופשת לידה שלא תלדי לנו במקום עבודה. אנא תשובתך בהקדם לפנייתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובדת שעתית בסוף הריון
מלי10/09/2008עדיין לא עניתם לפנייתי , אבקש תשובה דחוף!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגיעה בשכר
עו"ד אסף אוסלקה11/09/2008מפנייתך אני מבין כי עקב הריונך צמצם המעביד את היקף משרתך. פגיעה כאמור הינה אסורה והנך זכאית להגנה שהחוק מעניק לך.
עומדת בפניך האפשרות להתחיל בהליך משפטי שימנע את התנהלות מעבידך. ללא קשר אני ממליץ לך להשיב למכתב שנשלח לך שחלילה לא יעלה ממנו כביכול הצמצום בשעות העבודה נבע מבקשה שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)