זכויות לאחר שמירת הריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זכויות לאחר שמירת הריון
    גלית
    22/09/2008

שלום אני עובדת במקום עבודה 9 שנים. בחודש חמישי נכנסתי לשמירת הריון עד הלידה שהיתה בחודש תשיעי. היום ביתי בת ארבעה וחצי חודשים וחזרתי למקום העבודה. החברה גדלה ולחברה נפתחה מעין חברה נוספת ולכן כל העובדים פוטרו, כמובן לאחר גמר חשבון ונעשו להם חוזים חדשים. סיכמו איתי שלפי החוק יפטרו אותי רק ב 30.12 ואני אקבל פיצויים על כל התקופה (9 שנים) ושגם שמירת ההריון נכללת בפיצויים כוותק, אבל , לגבי הבראה נאמר לי ע"י חשבת השכר שאקבל הבראה רק על שבועיים מתוך 4 חודשי השמירת הריון . האם זה נכון? האם זה אומר שאקבל הבראה רק על 10 חודשים ושבועיים? מה לגבי ימי חופש? האם בזמן שמירת הריון אני ממשיכה לקבל יום חופש אחד לחודש גם בתקופת שמירת ההריון וגם בתקופת חופשת הלידה? האם יש משהו נוסף שאני צריכה לדעת? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זכויות לאחר שמירת הריון

הוספת תגובה

• זכויות סוצאליות בשמירת הריון

עו``ד ליאת שטיין
    24/09/2008

לירון שלום,
    החוק מעט עמום בסוגייה זו, אולם על פי פסיקת בית הדין (פס"ד מאת כבוד השופט איטח) הרי שבתקופת שמירת ההריון ממשיכה הצבירה של דמי ההבראה, בדיוק כמו הותק לפיצויים.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש משהו שאני יכולה

גלית
    24/09/2008

להציג לחשבת שלנו בכדי שהיא אכן תיתן לי את דמי ההבראה למרות השמירה? והאם עבור כל חודש בשמירת הריון אני צוברת יום חופש? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

עו``ד ליאת שטיין
    28/09/2008

זהו המצב החוקי.
    שתפנה לעו"ד של החברה על מנת לברר זאת.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו