זכויותי אצל מעסיקי בעת שמירת הריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זכויותי אצל מעסיקי בעת שמירת הריון
    אלה
    29/09/2008

הי רחל, אני בשבוע 25 ונמצאת בשמירת הריון מאושרת ע"י רופאי עד ללידה. לפני כן עבדתי וכחלק מתנאי העסקתי קיבלתי פלאפון כהטבה (עד לשימוש של 300 ש"ח) שזה רשום בחוזה העבודה שלי ומחשב נייד (שאינו רשום בחוזה) אבל שימש אותי לעבודה מהבית בשעות נוספות/ לא שגרתיות. השבוע התבקשתי ע"י מעסיקי להחזיר את המחשב הנייד ואת הפלאפון או לשאת בהוצאות הפלאפון כיוון שכבר אינני עובדת. שאלתי היא האם מותר להם לבקש ממני זאת כיוון שלפחות הפלאפון הוא חלק מההטבות בחוזה העבודה שלי? אשמח לתשובתך בהקדם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• זכויות בשמירת הריון

עו``ד ליאת שטיין
    02/10/2008

עלמה שלום,
    נושאים אלו אינם מוסדרים באופן ברור בחוקי העבודה, אולם עקרונית בתקופת שמירת ההריון אינך עובדת, אינך מקבלת משכורת מהמעביד, ולכן ייתכן ודרישת המעסיק בצדק יסודה, שכן אותם כלים שסופקו לך על ידו, נועדו לעבודתך.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת בנושא-זכויותי אצל מעסיקי

אלה
    03/10/2008

תודה רבה על תשובתך. הנייד הוא חלק מההטבות בחוזה העבודה שלי (זה רשום בחוזה) שלא כמו המחשב הנייד. כמו כן את שאר ההטבות הם כן ממשיכים לי כרגיל כמו הפרשות לקרן השתלמות וביטוח מנהלים. האם זה לא אמור להיות אותו דבר לגבי הנייד? האם זו לא פגיעה בהטבות שלי כעובדת (בכל זאת אני עדיין נחשבת עובדת בחברה)?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

עו``ד ליאת שטיין
    06/10/2008

הסוגייה הינה פרשנית, כאשר לגבי הנייד - מאחר והוא רשום בהסכם (בכפוף כמובן לנוסח הדברים המדוייק), ישנו סיכוי גבוה יותר שיוכר כחלק מהתנאים, אם כי אין עוררין על העובדה כי הוא מסופק לך לצורך עבודתך, ומשאינך עובדת אינך בהכרח זכאית לו.
    כאמור, אין תשובה חד משמעית היום בדין.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובתך!

אלה
    06/10/2008

גמר חתימה טובה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו