דמי לידה לעצמאית שהיא גם שכירה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דמי לידה לעצמאית שהיא גם שכירה
    עמית
    06/10/2008

שלום אני עצמאית בעלת עוסק פטור העובדת גם בחוזה שכר עם שני גופים - אחד קבוע מתחילת השנה והשני לעתים רחוקות אך משניהם אני מקבלת תלוש שכר אמנים. לאחרונה ילדתי, ונאמר לי בביטוח לאומי כי עלי למלא את טופס תביעת דמי הלידה הן כשכירה והן כעצמאית. אני יודעת כי על עבודתי כעצמאית מגיעה לי מלוא חופשת הלידה אך מעבודי כסוג של שכירה עוד לא ברור. יש לי מספר שאלות: 1. אם מעבודתי כשכירה מגיעה לי רק מחצית החופשה - האם אוכל גם לשוב לעבודה זו בלבד (לא כעצמאית) לאחר תום הזכאות כשכירה? (בזמן בו אהיה עוד בחופשה כעצמאית) 2. אם יסתבר כי מגיעה לי מלוא החופשה גם כשכירה - ידוע לי כי בעלי זכאי לקחת חלק ממנה במקומי. האם הוא יוכל לקחת את חלקו (נאמר המינימום - 21 יום) באמצע החופשה לאחר תום 6 שבועות - להחליפני ל- 21 יום ואז שנתחלף בחזרה? (יש לי איזה פרוייקט בדיוק באמצע..) תודה על התשובות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אודה לתשובתך

עמית
    07/10/2008

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

עו``ד ליאת שטיין
    12/10/2008

עמית שלום,
    לצערי שאלתך הינה ספציפית ונקודתית, ועל מנת ליתן עליה תשובה טובה נדרש לבדוק טוב את כל הפרטים והנסיבות הספציפיות, זאת לא ניתן לעשות במסגרת הפורום.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו