הודעה מראש על חל"ת (דחוף)

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הודעה מראש על חל"ת (דחוף)
    כוכבית
    17/10/2008

שלום, עד הלידה (10.08.08) עבדתי כשנה ו 3 חודשים במקום העבודה הנוכחי. הבנתי שלפי תיקון לחוק מותר לי להאריך את חופשת הלידה שלי עד 1/4 מזמן עבודתי בחברה ועד חצי שנה. טרם הלידה הבוס שלי שאל אותי מה אני מתכננת לעשות ואמרתי לו שאם אאריך אז לא נראה לי שבהרבה, כנראה חודש. בעוד חודש וקצת אני אמורה לחזור לעבודה וטרם יצרתי / הבו יצר איתי קשר לגבי הארכת החופשה. אציין שאני במשרה ניהולית והביאו מישהו חיצוני מחברה מקצועית שיחליף אותי. האם מותר לי בהתראה כזו להודיע שהחלטתי להאריך בעוד 3 חודשים חופשה ללא תשלום, כלומר סה"כ חצי שנה כולל החופשה בתשלום?? עלי להודיע לבו בהקדם, אודה לעצתך בהקדם. שאלה 2: אם במהלך החל"ת ולא יאוחר מ 9 חודשים לאחר הלידה אחליט שאינני ממשיכה לעבוד במקום העבודה, האם אהיה זכאית לדמי אבטלה למרות שקיבלתי דמי לידה? תודה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חל"ת

עו``ד ליאת שטיין
    17/10/2008

כוכבית שלום,
    ישנה דרישת מינימום על מנת להיות זכאית לחל"ת, והיא עבודה במשך שנתיים אצל אותו מעסיק. מאחר ותנאי זה לא התקיים, הרי שאינך זכאית לחל"ת, אלא בהסכמת המעסיק בלבד.
    לעניין דמי האבטלה - המוסד לביטוח לאומי אינו משלם שתי קצבאות חופפות (דמי אבטלה + דמי לידה). תוכלי לחתום מיום סיום חופשת הלידה, באם תפוטרי. אם תתפטרי - יהיה עליך להמתין 90 יום נוספים בטרם תהיי רשאית לחתום.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז על מי חל התיקון לחוק ממרץ 2008?

כוכבית
    18/10/2008

ראשית אני מודה לך מאוד על תגובתך המהירה. אני קראתי באינטרנט שיצא חוק שמי שילדה לאחר מרץ 2008 תהיה זכאית אף היא להאריך את חופשת הלידה עד כרבע מזמן עבודתה ועד חצי שנה. אם כך על מי חוק זה חל? אני מתכוונת לדבר עם הבוס שלי בהקדם מאוד אודה לתשובה ממך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתוב- מי שילדה אחרי מרץ ועבדה 12

כוכבית
    18/10/2008

חודשים רשאית כאמור להאריך כפי שכתבתי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצ"ב תיקון מ 44 לחוק מ27 במרץ 2008

כוכבית
    18/10/2008

כאמור שאלתי , אם עבדתי 15 חודשים רצוף עד ללידה וילדתי באוגוסט 2008, האם מותר לי להאריך לפי חוק? ואם כן האם מותר לי ליידע את המעסיק חודש בלבד לפני תום חופשת הלידה שלי? להלן תיקון החוק: חקיקה קיצור תקופת הוותק המאפשרת חופשה ללא תשלום לאחר לידה בסוף חודש מרץ פורסם חוק עבודת נשים (תיקון מס' 44), התשס"ח – 2008 – לפיו הזכות להיעדר מהעבודה לאחר חופשת לידה, תינתן לעובדת או לעובד (במקרים מסוימים) שעבדו לפחות שנים עשר חודשים עד תחילת חופשת הלידה (במקום עשרים וארבעה חודשים עד כה) – תיקון סעיפים 7 (ד) (1) ו- (ד1) לחוק עבודת נשים. ההוראה הנ"ל קובעת את זכותה של עובדת, שעבדה עד תחילת חופשת הלידה אצל אותו מעביד או באותו מקום עבודה לפחות שנים עשר חודשים רצופים, להיעדר מהעבודה מתום חופשת הלידה, מספר חודשים שהוא רבע ממספר החודשים בהם עבדה אך לא יותר משנים עשר חודשים מיום הלידה. דין היעדרות זו הינו כדין חופשה ללא תשלום. עובד יהיה זכאי להיעדרות זו באחד משני מקרים: 1) בת זוגו הועסקה כעובדת במשך שישה חודשים רצופים לפחות בסמוך לפני תחילת היעדרותו מהעבודה. 2) הילד נמצא בהחזקתו הבלעדית או בטיפולו הבלעדי מחמת נכות או מחלה של בת זוגו. תחולת התיקון ביום 27 במרץ 2008, והוא יחול לגבי עובדת או עובד שיום הלידה של ילדם חל ביום התחולה ואילך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו