מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה דחופה בבקשהשירה30/10/2008
שלום. ילדתי לפני 8 חודשים ויצאתי לשמירת הריון וחופשת לידה אח"כ ממקום עבודתי. כשבוע לפני חזרתי המתוכננת הודיעו לי על העברתי ממקומי הקבוע למקום אחר בעיר אחרת ובתפקיד דומה אך שכולל עבודות נוספות. מעבר להרעת התנאים , אותה המחליפה שהביאו על מנת שאוכל לצאת לשמירת הריון ולחופשת הלידה ,נשארת במקומי !!! ברצוני לציין כי היו מרוצים ממני מאוד ונאמר לי שהשיקולים הם פנימיים של המערכת ולא מקצועיים. ניסיתי את המקום החדש אך הוא גרוע ואיני מוכנה לעבוד שם. מה לעשות ??? אודה לתשובתכם המהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרעת תנאים
עו``ד ליאת שטיין02/11/2008שירה שלום,
עקרונית מדובר בהרעת תנאים.
לא ברורים לי המועדים של שובך לעבודה, אולם לתשומת ליבך - לא ניתן להעבירך ולפגוע בך מהלך 60 הימים שמיום שובך לעבודה.
באם חלפו ימים אלו, הרי שבאפשרותך להתפטר בדין מפוטר ולזכות בפיצויים.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה בהקשר לזה
גליב05/11/2008העם אפשר לפטר אישה שהייתה בחופשת לידה ללא תשלום ? אפילו עם אני רוצה שיפטרו אותי ואיםן לי בעיה עם זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיטורים בחופשת הלידה
עו``ד ליאת שטיין05/11/2008גליב שלום,
עקרונית החוק אוסר פיטורים מסוג זה, מאחר ועקרונית העובדת תוכל להגיש תביעה על פיטורים אסורים אלה, אלא הדרך שעומדת בפניה היא התפטרות.
יחד עם זאת, רק למעסיק מקום לדאגה במקרה כזה, היות והוא זה שיהיה חשוף לתביעות כאלה ואחרות, ככל שיפטר עובדת בניגוד לחוק.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מבינה.
מיכל10/11/2008עו"ד שטיין שלום, בפועל מקום העבודה החזיר אותי ל45 יום למקום בו עבדתי לפני שילדתי וביום ה-46 העבירו אותי למקום החדש. חלפו כשבועיים מאז. אני לא כ"כ מבינה, אם אני מתפטרת כיצד אני זכאית לפיצוי פיטורין ? קיבלתי מהמעסיק מכתב שאומר, שאם לא אגיע למקום החדש הוא יראה זאת כ"התפטרות על כל המשתמע מההוראות והכללים החלים באותו מקום" מה זה אומר ? בבקשה תשובתך המהירה. המון תודה. שירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסביר שוב
עו``ד ליאת שטיין11/11/2008מיכל,
באפשרותך להתפטר לצורך טיפול בילד עד 9 חוד' מיום הלידה, ולהיות זכאית לפיצויי הפיטורים - כל זאת על פי חוק.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה עזרתך
מיכל11/11/2008אם תוכלי בבקשה לפרש לי את המשפט : "אם לא תגיעי לעבודה נראה זאת כהפסקת עבודה על כל המשתמע מההוראות והכללים החלים אצלנו" - שוב, חזרתי מחופשת לידה לתנאים אחרים ממה שהורגלתי וזה לא נראה לי כך שאני עומדת להתפטר.קיבלתי מכתב שזה מה שהוא אומר. אנא, סייעי לי להבין. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה
עו``ד ליאת שטיין12/11/2008מיכל שלום,
באם לאחר תשובתי זו יוותרו סימני שאלה נוספים, הרי שיהיה עלייך לפנות לייעוץ פרטני, שכן כנראה שהמקרה מצריך בירור מעמיק יותר מתשובות הניתנות בפורום.
לגופו של עניין - על אף שתשובותי הקודמות היו נהירות, אנסה לומר את הדברים שוב, הפעם בניסוח שונה:
המעסיק מנסה להציג זאת כהתפטרות מסיבות כאלו ואחרות, אשר אינן מזכות בפיצויים.
באפשרותך להקדים את המעסיק ולהודיע על התפטרות לצורך טיפול בילד, וכך כן להיות זכאית לפיצויי פיטורים.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)