חישוב דמי לידה לעובדת עצמאית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חישוב דמי לידה לעובדת עצמאית
    גולדי
    11/11/2008

אני עובדת עצמאית וילדתי בחודש מאי לפני מס' שנים. חישוב דמי הלידה שלי התבסס על הכנסותיי באותה שנה כולל הכנסותיי בחודשים שלאחר הלידה. פניתי לסניף הביטוח הלאומי והם טוענים שחישוב הכנסותיי הוא שנתי ולא רבעוני ולכן לא נלקחו בחשבון הכנסותיי הספציפיות ב90 היום שקדמו ללידה ,אלא,כל הכנסותיי באותה שנה. אשמח לשמוע את חוות דעתכם- האם ניתן לערער? האם זהו אכן החוק?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חישוב דמי לידה לעצמאית

עו``ד ליאת שטיין
    12/11/2008

גולדי שלום,
    עקרונית חוק הביטוח הלאומי אינו כך היום (אינני יודעת על איזו תקופה את מדברת - ציינת "לפני הרבה שנים" ואינני יודעת מה היה החוק אז), והחישוב נערך על בסיס 90 הימים קודם ללידה.
    לצערי, מאחר ולא ערערת, ולא הגשת תביעה לבית הדין, הרי שגם לו היתה לך עילת תביעה טובה, הרי שחלה עליה התיישנות.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

גולדי
    12/11/2008

תודה על תגובתך. ילדתי לפני 4 שנים. אבהיר שוב את שאלתי: אני עצמאית מאז שנת 2001.לאחרונה קיבלה מכתב מביטוח לאומי שבו אני נדרשת להחזיר סכום נכבד מדמי הלידה שקיבלתי ב2004. לטענתם- בחישוב הכנסתי השנתית ל2004 שנערך חודשים רבים אחרי שילדתי ,התברר שהכנסתי היה נמוכה מזו של 2003 ולכן חישוב דמי הלידה שהיה מבוסס על נתוני 2003 (ילדתי באמצע 2004) היה גבוה מדי ואני נדרשת להחזיר להם כסף. שאלתי היא: מדוע חישוב דמי הלידה מתבסס על הכנסותיי בכל שנת 2004 כולל מה שהרווחתי לאחר הלידה? הרי חישוב דמי הלידה של שכירה מבוסס על ממוצע הכנסותיה משלושת החודשים שלפני הלידה. פניתי לסניף הביטוח הלאומי ומנהלת הסניף טענה שזהו החוק וש90 הימים שלפני הלידה מבוססים על חישוב משכורתי השנתית מאותה שנה- מה דעתך? הרי חזרתי לעבודה אחרי הלידה הייתה הדרגתית ולכן לא חזרתי לאותו היקף עבודה לאחר הלידה ,מדוע אני מופלית בהשוואה לעובדת שכירה שמחליטה לחזור להיקף חלקי של עבודה לאחר הלידה? ועניין עקרוני: מדוע דמי הלידה מחושבים על סמך מה שהרווחתי לאחר הלידה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גולדי

עו``ד ליאת שטיין
    13/11/2008

גולדי שלום,
    כאמור, המקרה שלך יוצא דופן וייחודי.
    כפי שכבר כתבתי לך בתשובתי הקודמת, הרי שיש לבחון מה היתה לשון החוק באותה תקופה. ככל שלא השתנתה, הרי שהחישוב צריך להעשות על פי 90 הימים שקדמו ללידה.
    בנסיבות אלה, עלייך לפנות לטיפול פרטני על מנת לבחון את המקרה הספציפי ודרכי פתרון אפשריות.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו