חופשת מחלה בתקופת הריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חופשת מחלה בתקופת הריון
    הילה
    01/12/2008

שלום רב, אני בשבוע 12 להריון שמוגדר בסיכון גבוה , למעשה נמצאת במצב של "הפלה מאיימת" דימומים חוזרים בנוכחות היפרדות שיליה. לצערי הרופאים שאליהם פניתי לא הוציאו אותי לשמירת הריון בטענה שבשבועות הראשונים להריון לא מוציאים לשמירה אלא רק למנוחה בבית. הרופאים נתנו לי תעודת מחלה. שאלתי היא האם המעביד שלי חייב לכבד את תעודת המחלה על חשבון ימי המחלה הצבורים שלי. קיבלתי היום טלפון בהול ממנהלת כ"א שלנו שכעסה עליי למה אני לא יוצאת לשמירת הריון. הסברתי לה שלא נתנו לי עדיין שמירה אלא מנוחה בבית . האם מקום העבודה יכול לסרב לכבד את תעודת המחלה שלי? אודה לתשובתך, הילה שאלה נוספת: עד כמה ימים מותר לצאת לשמירת הריון? האם יש מגבלה בכמות הימים? האם באופן תיאורטי אשה יכולה להיות כל תקופת הריונה בשמירה וביטוח לאומי יצרך לשלם עבורה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חופשת מחלה בתקופת הריון

הוספת תגובה

• מחלה בהריון

עו``ד ליאת שטיין
    01/12/2008

הילה שלום,
    תעודת המחלה חייבת להיות מוכרת, ועל המעסיק לשלם לך בגין ימי המחלה כחוק.
    לעניין שמירת ההריון - אין מגבלה על מקסימום הימים המוכרים בשמירת הריון, ותאורטית אישה יכולה להיות בשמירה מיום ההריון הראשון ועד ללידה.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו