פיטורין ושמירת הריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיטורין ושמירת הריון
    אורית
    07/12/2008

עבדתי בעבודה קבועה כ-9 חודשים כאשר בחודש האחרון נכנסתי להריון המעסיק קרא לי לשיחה והודעתי לו על הריוני ועל כך שאיני חשה בטוב ורוב הסיכויים שאהיה בשמירת הריון והוא הודיע לי שברצונו לפטר אותי ללא קשר להריון. שבוע לאחר מכן היתי במחלה בביתי (בשל ההריון) ובתום השבוע המעסיק לחץ עלי להגיע לשימוע לפני הפיטורין ואסר עלי לכתוב בדף השימוע על הריוני הגעתי ואמרתי את דברי והוא פיטר אותי. ואפילו לא היה מוכן שאגיע לעבודה במשך ה-15 יום הבאים (בשל הודעה מוקדמת) אלא טען שזה ישולם לי בכל מקרה. אכן אני נכנסתי לשמירת הריון 15 ימים לאחר הפיטורין. וההודעה המוקדמת שולמה לי מראש חודש קודם כדי שלא אטען שעבדתי בחב' במשך שבועיים של הודעה מוקדמת וכדי שלא יהיו ברשותי המסמכים המעידים על הריוני. 1. האם אני רשאית לקבל כסף מביטוח לאומי עבור שמירת הריון?למרות שאין חפיפה ויש הפרש של 15 יום מהיום שפוטרתי ועד ליום שקיבלתי שמירת הריון. פניתי למשרד התמ"ת והם אמרו שלא נתבקשו לאישור ע"יהמעסיק שלי אף אחד לא מעוניין להעסיק אותי בשל הריוני ואני לא יכולה לשקר בראיון עבודה 2. מה אני אמורה לעשות מכאן? אני רשאית לתבוע? לאן לפנות? אנא ענו לי בהקדם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיטורין ושמירת הריון

הוספת תגובה

• פיטורים בניגוד לחוק

עו``ד ליאת שטיין
    08/12/2008

אורית שלום,
    על פי דברייך, הרי שהמעסיק ניצל את מצבך על מנת להיחלץ מחובותיו כלפייך תוך שהוא מסב לך פגיעה קשה, ונהיר כי אל לך לעבור על כך לסדר היום, שכן כעת נותרת קרחת מכאן ומכאן, ואינך זוכה לתשלום משום גורם שהוא.
    עלייך להגיש תביעה בעניין.
    תוכלי לפנות אלי לפרטים נוספים.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו