חישוב חופשת לידה כחלק מותק מקצועי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חישוב חופשת לידה כחלק מותק מקצועי
    טל
    08/12/2008

שלום רב, עבדתי במקום פרטי משך 9 חודשים ואז יצאתי לחופשת לידה בת 3.5 חודשים. התפטרתי בתום החופשה לצורך גידול בני. היום, שנה אחרי, התחלתי לעבוד במקום ציבורי, אשר יש בו משמעות לותק המקצועי הקודם שלי. במקום הנוכחי הכירו לי רק בתשעת חודשי העבודה, למרות שבמהלך חודשי חופשת הלידה עדיין הייתי רשומה כעובדת שם. האם הם יכולים לעשות זאת? עד כמה שידוע לי, חופשת לידה אמורה להיחשב כותק מקצועי, כל עוד היא במסגרת אותו מקום עבודה. תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ותק

עו``ד ליאת שטיין
    08/12/2008

טל שלום,
    אכן, חופשת הלידה הינה חלק מהותק.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אפשר לקבל רטרואקטיבי הבראה-דחוף

ליהיא
    08/12/2008

הועסקתי במקום עבודה כ-9 שנים וכיום התפטרתי לצורך גידול בני שאלתי היא עכשיו אני לפני מתן הפיצויים ועברתי על כל תלושי השכר וטופסי 106 של כל אותם שנים שהועסקתי וגילתי ש-4 שנים מתוך ה-9 שנים שעבדתי המעביד לא שילם לי הבראה האם כיום אני יכולה לדרוש זאת? שאלה נוספת לאחר כמה זמן שעובד עובד מגיע לו הבראה מהשנה הראשונה להעסקתו או לאחר שנתיים? בתודה מראש ליהי, אשמח אם תענו לי בהקדם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התיישנות לעניין דמי הבראה

עו``ד ליאת שטיין
    11/12/2008

ליהיא שלום,
    ההתיישנות בנוגע לדמי ההבראה היא מקוצרת, וניתן לתבוע שנתיים אחורה בלבד (אלא אם את עדיין עובדת במקום, ואז ניתן לתבוע 7 שנים אחרונות).

עובד זכאי להבראה לאחר שהשלים שנת עבודה מלאה, וכבר עליה מגיע לו תשלום.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו