תנאי עבודה לאחר חופשת לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תנאי עבודה לאחר חופשת לידה
    מלי
    15/12/2008

שלום רב, התחלתי לעבוד אצל מעסיקים בחודש ינואר 2008, גליתי שהנני בהריון כשהתחלתי לעבוד,כל תקופת ההריון, המעסיקים הציקו לי מה אעשה אחרי לידה ואפילו הוציאו לי מכתב כאילו בו אני כותבת שאין בכוונתי לחזור לעבודה לאחר חופשת לידה של 14 שבועות. אני כמובן הגבתי למכתב והחזרתי להם תשובה שאודיע להם על כוונותי בתקופת חופשת לידה,ואילו עכשיו הנני נמצאת בחופשת לידה אשר תסתיים בסוף חודש דצמבר 2008, והוצאתי למעסיקיי מכתב בסוף חודש נובמבר שבכוונתי לחזור לעבודה, אך בינתיים אני מבקשת להאריך לי את חופשת הלידה ללא תשלום לעוד חודשיים, כי בחודש ינואר תהיה לי שנה אצל מעסיקיי ואם אתפטר לאחר שנה אהיה זכאית לקבל פיצויים ודמי הבראה על שנה שעבדתי,הם מבינים זאת גם ולכן מעוניינים להיתפטר ממני לפני, שאגיע לוותק של שנה,אפילו רמזו לי לפני יציאתי לחופשת לידה שעד ינואר כנראה לא תשובי!!! שלחתי להם מכתב רשום על בקשתי להארכת חופשת לידה ללא תשלום לחודשיים מעבר למגיע לי לפי חוק על מנת שאוכל להתארגן,כשדיברתי איתם בטלפון אמרו שרוצים שאגיע למשרד על מנת לדון על כל הנושא פנים מול פנים,אני חוששת שהם מכינים לי איזו "הפתעה לא נעימה" ובטח רוצים להקליט שיחה או שאחתום להם על איזשהו מסמך. ברצוני לדעת כיצד להתנהג מה עלי לעשות להסכים להכל,ואם יש להם זכות להקליט את השיחה ואם זה יכול להיות קביל נגדי בבית המשפט? (אם נגיע לשם!) אודה על תשובה דחופה!!!! תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חלת

עו"ד אסף אוסלקה
    17/12/2008

על פי חוק עובדת שעבדה עד תחילת חופשת הלידה אצל אותו מעביד או באותו מקום עבודה לפחות 12 חודשים רצופים, רשאית להיעדר מהעבודה, מתום חופשת הלידה, רבע ממספר החודשים שבהם עבדה לפני חופשת הלידה. על פי המידע שמסרת לא עבדת 12 חודשים ולכן אינך זכאית לחופשה ללא תשלום ולהנות מן ההגנה. לא כל שכן את זכאית ל 60 יום מתום חופשת הלידה משכך תגיעי לתקופה של שנה המזכה בפיצויים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תנאי עבודה אחרי חופשת לידה

מלי
    26/12/2008

שלום רב, התחלתי לעבוד אצל מעסיקים בחודש ינואר 2008, גליתי שהנני בהריון כשהתחלתי לעבוד,כל תקופת ההריון, המעסיקים הציקו לי מה אעשה אחרי לידה ואפילו הוציאו לי מכתב כאילו בו אני כותבת שאין בכוונתי לחזור לעבודה לאחר חופשת לידה של 14 שבועות. אני כמובן הגבתי למכתב והחזרתי להם תשובה שאודיע להם על כוונותי בתקופת חופשת לידה,ואילו עכשיו הנני נמצאת בחופשת לידה אשר תסתיים בסוף חודש דצמבר 2008, והוצאתי למעסיקיי מכתב בסוף חודש נובמבר שבכוונתי לחזור לעבודה, אך בינתיים אני מבקשת להאריך לי את חופשת הלידה ללא תשלום לעוד חודשיים, כי בחודש ינואר תהיה לי שנה אצל מעסיקיי ואם אתפטר לאחר שנה אהיה זכאית לקבל פיצויים ודמי הבראה על שנה שעבדתי,הם מבינים זאת גם ולכן מעוניינים להיתפטר ממני לפני, שאגיע לוותק של שנה,אפילו רמזו לי לפני יציאתי לחופשת לידה שעד ינואר כנראה לא תשובי!!! שלחתי להם מכתב רשום על בקשתי להארכת חופשת לידה ללא תשלום לחודשיים מעבר למגיע לי לפי חוק על מנת שאוכל להתארגן,כשדיברתי איתם בטלפון אמרו שרוצים שאגיע למשרד על מנת לדון על כל הנושא פנים מול פנים,אני חוששת שהם מכינים לי איזו "הפתעה לא נעימה" ובטח רוצים להקליט שיחה או שאחתום להם על איזשהו מסמך. ברצוני לדעת כיצד להתנהג מה עלי לעשות להסכים להכל,ואם יש להם זכות להקליט את השיחה ואם זה יכול להיות קביל נגדי בבית המשפט? (אם נגיע לשם!) ברצוני לדעת מהן הזכויות שלי מבחינת תנאי עבודה,שעות עבודה וגם לגבי פיצויים אם אמשיך לעבוד מינואר עוד מס' חודשים מתי אוכל להיתפטר ולקבל את הפיצויים ודמי הבראה וכיצד לנסח להם מכתב עלהתפטרותי? אודה על תשובה דחופה!!!! תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו