דמי אבטלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דמי אבטלה
    חלי
    21/12/2008

ערב טוב, לאחר לידת ביתי הודעתי למעסיקי כי ברצוני להתפטר עקב רצוני לטפל בילדה. אכן פוטרתי וקיבלתי את הפיצויים. שלושה חודשים לאחר חופשת הלידה הציעו לי לשוב לעבודה כיון שהיו זקוקים לעזרתי בפרויקט מסוים. הסכמתי וחזרתי לעבודה בחודש נובמבר השנה. אך ראיתי שזה "פשוט לא עובד" ושאני מעדיפה להקדיש את מלוא הזמן לטיפול בביתי, לפחות בשנה הראשונה שלה. לכן הודעתי למעסיקי בשבוע שעבר שאני מתכוונת לעזוב בסוף החודש. כך שיצא שעבדתי חודשיים. רציתי לשאול- האם אני זכאית לדמי אבטלה? אני משערת שהעסקתי מחדש בחודשיים אלו היא בבחינת "עובדת חדשה". האם איבדתי את הוותק שלי לצורך תשלום דמי אבטלה? (הייתי מועסקת באותו מקום למעלה משמונה שנים). מהו בעצם פרק הזמן שאדם נדרש לעבוד על מנת שיהיה זכאי לדמי אבטלה? אשמח לקבל את תגובתך. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דמי אבטלה

הוספת תגובה

• זכאות לדמי אבטלה

עו``ד ליאת שטיין
    22/12/2008

עדי שלום,
    עקרונית התקופה הנדרשת לצורך זכאות לדמי אבטלה היא עבודה משך 12 חודשים רצופים, והפסקת עבודה עקב פיטורים.
    יחד עם זאת, ככל שתפוטרי (להבדיל מתתפטרי) ייתכן ולאור תקופת ההעסקה הארוכה שלך תפלי לאחד החריגים - עלייך לבדוק עניין זה באופן ספציפי מול המוסד לביטוח לאומי.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו