עובדת זמנית בהריון שחוששת מפיטורין!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עובדת זמנית בהריון שחוששת מפיטורין!
    אורית
    28/12/2008

אני עובדת במקום עבודה מאוגוסט האחרון, בתחילת הקבלה לעבודה אמרו לי שזה זמני (ל- 3 חודשים) ואולי אם יצטרכו, יקבלו אותי כעובדת קבועה. לפני כשבועיים ביוזמתי שאלתי מה קורה לגבי המשרה שהרי עברו 3 חודשים. אמרו שבנתיים אני אשאר זמנית. כי המצב בחברה קשה ורוצים לקצץ, אבל אני אשאר כך אולי ישאירו אותי כקבועה ואולי לא. אני בתחילת דצמבר גיליתי שאני בהריון, כיום אני בשבוע 7 להריון. השאלה שלי - מכיוון שלא עברו 6 חודשי עבודה במקום, האם לחכות לסוף ינואר (שאז יסתיימו 6 חודשים) או לספר כבר עכשיו על ההריון במקום העבודה? כי החשש שלי הוא מפיטורין. ודרך אגב, הייתי במחלה בגלל ההריון ליומיים והאישור מגלה הכל ואני צריכה למסור אותו כדי לקבל את ימי המחלה. אודה מאוד לתשובתם! סיגל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• למה לא קיבלתי תגובה? בבקשה תשובתכם

סיגל
    01/01/2009

תודה סיגל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לסיגל

עו``ד ליאת שטיין
    01/01/2009

סיגל שלום,
    הסבלנות משתלמת... :-)

עקרונית, על פי חוק חלה עלייך חובה לספר על ההריון רק החל מהחודש החמישי.
    בנסיבות שתארת, נראה כי מומלץ להמתין שימלאו לך 6 חודשים לעבודתך על מנת שלא לסכן את עבודתך.
    לעניין אישור המחלה - באפשרותך לעכב אותו, או לגשת לרופא על מנת שיוציא עבורך אישור ללא חשיפת פרטים אלו (הוא יהיה אף מחוייב לכך על פי חוק הגנת הפרטיות).

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו