איחור בהודעת התפטרותי מה עליי לעשות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איחור בהודעת התפטרותי מה עליי לעשות
    אירנה
    03/01/2009

היום 3-1-09, ובתאריך 17-1-09 נגמרת לי חופשת הלידה וברצוני להתפטר לטובת טיפול בילד . אך מצאתי שאני באיחור של שבועיים {הגשת הודעה מוקדמת של 30 יום לפני מועד ההתפטרות} להגשת מכתב ההתפטרות מה עליי לעשות ? והאם האיחור יפגע בפיצויים המגיעים לי ? תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• המועד הקובע להתפטרות לשם טיפול בילד

עו``ד ליאת שטיין
    04/01/2009

אירנה שלום,
    הפסיקה עודנה חלוקה בעניין המועד הקובע - האם מועד ההתפטרות, או שמא מועד ניתוק היחסים בפועל.
    יחד עם זאת, הנטייה הכללית היא למנות את מועד ההתפטרות ולא ניתוק היחסים.
    בכל מקרה הייתי ממליצה לך במקרה זה לפנות לייעוץ פרטני על מנת לבחון את נתונייך הספציפיים ולהפיק את המירב ממצבך.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איחור בהודעת התפטרותי

אירנה
    04/01/2009

ליאת שלום יש לי ותק של 5 שנים בעבודה, אם אני הגיש את המכתב היתפטרות היום (4.01.09) וירשום שהיתפטרותי תכנס לתוקפה ביום 04.02.09 למרות שחופשת לידה שלי נגמרת ב. 17.01 והאם האיחור יפגע בפיצויים המגיעים לי ?ואם נכון לעשות כך? תודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות סמוך למועד החזרה לעבודה

עו``ד ליאת שטיין
    04/01/2009

אירנה שלום,
    לאחר שהבהרת שאלתך, נהיר כי עדיין עומדת לך הזכות להתפטר לצורך הטיפול בילד ולקבל פיצויים.
    ככל שיחסרו לך שבועיים מתקופת ההודעה המוקדמת בשל העובדה כי נזכרת להודיע באיחור, הרי שהמעסיק יהיה רשאי (אך לא חייב) לקזז לך שכר עבודה בגובה שבועיים (חצי מגובה השכר), מבלי שהדבר יפגע בזכאות לפיצויי פיטורים.
    אולם, נסי להגיע להבנות על ויתור הדדי על תקופת ההודעה המוקדמת, שכן לרוב גם המעסיק לא נהנה מחזרה של עובד לשבועיים בלבד.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אירנה
    04/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו