מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תשלום מענק חופשת לידהארי05/01/2009
שלום רב. לפני שלושה חודשים ילדתי את ילדתי הראשונה בתאריך 3.10.08. בהיותי בחודש שישי פוטרתי מעבודתי (עבדתי במקום 3 חודשים), מיד עם הודעתי על כך שאני בהריון. בחודשים יוני יולי ואוגוסט קיבלתי דמי אבטלה. במקביל פניתי לסניף ביטוח לאומי בהרצליה ושאלתי אותם במידה ואני משנה את סטטוס עיסוקי כעצמאית האם אהייה זכאית לדמי חופשת לידה. הפקידה אמרה לי כי יחושבו חודשי הכנסתי כעצמאית וחודשי הכנסתי כשכירה (ממוצע שלושת ההכנסות האחרונות). היות ועשיתי פרוייקט כעצמאית, שיניתי את סטטוס העיסוק שלי בתאריך 1.9.08 לעצמאית. 3 ימים לאחר הלידה הגשתי את התביעה לתשלום חופשת הלידה והחודש הוכנס לחשובני תשלום עבור חודש אחד בלבד. בבירור שערכתי עם הפקידה (אותה אחת שנתנה לי את המידע מלכתחילה) נאמר לי כי אומנם אני זכאית ל98 ימים אולם החישוב נעשה עפ"י הכנסותיי כעצמאית בלבד! והיות ולמעשה רק מחודש ספטמבר אני עצמאית , אני זכאית לתשלום של חודש אחש בלבד ולא יחושבו גם חודשי עבודתי כשכירה. מאתר הבית של ביטוח לאומי לא ניתן להבין למי שאינו בכי בחוק כי אלו הם התנאים ומנהסתם אם הייתי מודעת להם, לא הייתי משנה את הסטטוס. האם ישנה איזו דרך לתבוע מביטוח לאומי את התשלום עבור החודשיים הנוספים? שהרי הוטעתי על ידי הפקידה ולא ניתן להבין מפורשות מהמידע שהם נותנים כי לעובדת עצמאית יחושבו חודשי עבודתה כעצמאית בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי לידה
עו``ד ליאת שטיין06/01/2009ארי שלום,
אני מתקשה מעט להבין את הבעיה, שכן להערכתי יש לך טעות מסויימת, עליה את נשענת.
החישוב לדמי הלידה ממילא מתבצע על פי שלושת החודשים המלאים שקדמו ליום הלידה.
מאחר ועל פי הנתונים שמסרת, הרי שלא עבדת כשכירה בתקופה זו, אלא רק כעצמאית, הרי שאינני מבינה מה הבעיה בחישוב הכנסותייך כעצמאית.
בכל מקרה לא ניתן היה להתחשב בהכנסותייך כשכירה (ללא קשר לשינוי הסטטוס משכירה לעצמאית), מאחר ותקופה זו לא חלה מהלך שלושת החודשים המלאים שקדמו ללידה.
באם ישנו עניין מסויים שתרצי לחדד, או שיהיו לך שאלות נוספות, אשמח לסייע.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשלום דמי לידה
ארי06/01/2009ליאת שלום, תשלום דמי הלידה נקבע עפ"י שלושת החודשים שקדמו ליום הפסקת העבודה (במידה ופוטרתי בהיותי בהריון-יום הפסקת העבודה הינו היום בו פוטרתי ולפיו אמורים להחשב שלושת החודשים. לגבי היותי עצמאית, ביטוח לאומי מוכן לשלם לי רק על חודש אחד בלבד וזאת הבעייה בעצם. הם טוענים שהיות ושיניתי את הסטטוס לעצמאית ולא עבדתי לפחות חצי שנה כעצמאית לפני הלידה, אין לי זכויות לתשלום מלא של דמי הלידה. בהיותי בחודש חמישי, פוטרתי וקיבלתי דמי אבטלה עד החודש השמיני. רק כחודש לפני הלידה שיניתי את הסטטוס לעצמאית (לא הייתי עצמאית שלושה חודשים לפני הלידה). כאשר שיניתי את הסטטוס לעצמאית לא נאמר לי כי עלי לצבור לפחות 6 חודשים על מנת להיות זכאית למלוא תשלום דמי הלידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדמי לידה - זכאות
עו``ד ליאת שטיין06/01/2009ארי שלום,
על פניו נשמע הדבר תמוה (אם כי ביטוח לאומי תמיד מצליח להפתיע...).
אין ספק כי נדרשת פה בדיקה מעמיקה וייעוץ פרטני.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)