שינוי בתנאי העסקה בתקופת הריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינוי בתנאי העסקה בתקופת הריון
    דניה שקד
    08/01/2009

שלום, (קצת ארוך - אך ממוקד)! הנני מועסקת בחברה פרטית (מעל 7 שנים) כאשר השכר שלי מורכב משכר בסיס שמתקזז כנגד עמלות המשולמות בעבור מכירה. דוגמא: שכר בסיס = 3,500 ש"ח, במידה ומכרתי מוצרים בפחות מסכום זה בעל הבית משלם לא את ההפרש, באם עברתי סכום זה, כי אז סכום הבסיס לא משולם, כי אם נלקח מחשבון העמלות. ובקצרה - עד 3,500 ש"ח אין עמלה כלל. (משחק מילים שמחפה על מציאות עגומה). אני בהריון (בהריון חודש 6) והחודש הודיעו לי על שתי הרעות (לכל המחלקה שלי) בתנאי העסקה: 1. שינוי יעד מכירה המקשים להגיע ליעד מכירה ריאלי, בפועל בלתי אפשרי להגיע ליעדים אלו. 2. הפחתת אחוזי העמלה המשולמים לי. כתוצאה מכך, שני אלו יחדיו(וכל אחד לחוד) גורמים להרעה משמעותית בשכרי וביכולתי להשתכר כפי שהייתי רגילה, כמו גם פגיעה בדמי הריון שעתידים להתקבל מביטוח לאומי ולאחריו דמי פיטורין (אם לא אחזור לעבודה). המעסיק מעריך שזה יהיה העניין ומעוניין מגמתית להפחית את דמי הפיטורין/פיצויים עתידיים כפי הנראה. שאלתי: האם המעביד דראשי לפגוע לי בתנאי העסקה כפי שהוצגו לעיל? אם לא - מה ביכולתי לעשות לשנות את רוע הגזרה? בברכה ותודה, דניה שקד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הרעת תנאים אסורה בהריון

עו``ד ליאת שטיין
    11/01/2009

דניה שלום,
    בנסיבות שפירטת, הרי שהמעסיק מבקש להרע את תנאייך בניגוד לחוק, שכן חל עליו איסור לפגוע בשכרך אלא בהיתר מפורש מהממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת.
    בנסיבות אלה, הרי ששתיקה מצידך תתפרש כהסכמה, על כן נהיר כי עלייך לפנות לייעוץ פרטני בהקדם על מנת למחות על ההרעה ולדרוש כי תנאייך יהיו כשהיו, אחרת יהיה עליו לשפות אותך בגין כך.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה זמן מראש יש להודיע על שינוי

דניה שקד
    13/01/2009

שלום, תודה על התשובה. בהמשך לכך - כמה זמן מראש מעביד צריך להודיע לעובדיו (כולל אלו שבהריון, אך לא רק) על שינוי ביעדי מכירה + הפחתה בתשלום עמלות (דבר שמרע את תנאי העסקתם).? האם מוגדר הדבר בחוק או בפסיקה? האם רשאי הוא (המעביד) להודיע "מהיום למחר"? תודה, דניה שקד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעת מעסיק על הרעת תנאים

עו``ד ליאת שטיין
    13/01/2009

דניה שלום,
    אין כל הגבלה על מעסיק בעניין זה, והוא בהחלט רשאי להחליט "מהיום למחר" כהגדרתך.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו