שאלה לגבי שמירת הריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי שמירת הריון
    חני
    09/01/2009

שלום רב.אני בשבוע ה - 32 עם תאומים ובשבוע הבא אמורה להפסיק לעבוד לצורך שמירת הריון . לפי מיטב הבנתי, שמירת הריון חייבת להימשך 30 יום על מנת לקבל את הגמלה המגיעה מבט"ל. העניין הוא שבשבוע 36 אני אמורה לעבור ניתוח קיסרי ואז ייווצר מצב שלא השלמתי 30 יום של שמירה . השאלה היא מה קורה אם יוצאים לשמירת הריון ולפני שעברו 30 יום ישנה לידה ? האם מקבלים את הגמלה המגיעה ? אם לא, מי משלם את הימים בהם כן הייתי בשמירה ? אשמח מאוד לקבל תשובה מהירה. בכבוד רב. חני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי שמירת הריון

הוספת תגובה

• שמירת הריון

עו``ד ליאת שטיין
    11/01/2009

חני שלום,
    את במצב קצת בעייתי, שכן בכל מקרה על שמירת ההריון להארך לכל הפחות 30 ימים על מנת להיות מוכרת ככזאת. בכל מקרה בו לא תשלימי 30 ימי שמירה, הרי שלא תחשב התקופה כשמירת הריון, אלא תהייה על חשבון ימי המחלה שלך.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת לגבי שמירת הריון

חני
    11/01/2009

אוקי, הבנתי . תודה על תשובתך. הגעתי למסקנה שאולי שווה לי מראש להשתמש מימי המחלה העומדים לרשותי ( יש לי 70 ימי מחלה צבורים) ואז לא להיכנס לכל הסיפור הזה מול בט"ל. השאלה שלי היא , איזה מין אישור הרופא צריך לתת לי מראש אם זה לא לביטוח לאומי ? מה , תעודת מחלה עם מספר ימים מראש? אני יודעת שהמעסיק יכול לטעון ש"הריון זו לא מחלה" ואז מה אני עושה ? בקיצור, מה לבקש מהרופא שיכתוב במלל ? שמירה הריון'? מחלה? מה בדיוק? שאלה נוספת : האם דמי הלידה לא ייפגעו עקב הימים שאשהה בבית עד הלידה? ( ע"ח ימי מחלה) לתשובתך אודה בברכה. תודה רבה מראש. חני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה נוספת

עו``ד ליאת שטיין
    12/01/2009

חני שלום,
    עקרונית כדאי שהאישור ישקף את שקורה באמת, ויגדיר זאת כשמירת הריון (רפואית, על אף שלא תוכר כך משפטית ע"י המוסד לביטוח לאומי).

דמי הלידה לא אמורים להיפגע הואיל ועקרונית יש לערוך חישוב על פי שכר מלא.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו