הרגע פיטרו אותי..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרגע פיטרו אותי..
    קרן
    11/01/2009

בוקר אור, אני עובדת במשרד תיירות כשנה ו-10 חודשים במשרה מלאה. יצאתי לחופשת לידה ראשונה ב-1.11.08 ואמורה לחזור ב- 1.2.09. כוונתי הייתה לבקש חל"ת אך כרגע הודיעה לי המעסיקה שהוציאו לי מכתב פיטורים עם שכר נוסף ל 45 יום. שאלתי היא כמובן האם הם יכולים לעשות זאת (המשרד בצמצוצים וכבר פוטרו אנשים נוספים,אבל בכל מקרה רציתי להמשיך את החופשה ללא תשלום). שנית,האם אקבל פיצויים של שנה או שנתיים, אם ב- 29.3 ימלאו לי שנתיים עבודה. שלישית,האם אוכל לחתום לדמי אבטלה? תודה רבה, קרן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרגע פיטרו אותי..

הוספת תגובה

• פיטורים לאחר לידה

עו``ד ליאת שטיין
    11/01/2009

קרן שלום,
    בואי נעשה סדר בדברים- למעסיק מותר לפטר ככל שסיבת הפיטורים אינה ההריון ו/או הלידה (ציינת כי יש פיטורים גורפים, נרה שסיבת הפיטורים "כשרה"), אולם חלה עליו חובת תשלום של 60 ימים (ולא 45 כפי שהם הודיעו לך שבכוונתם לשלם, לאחר שככל הנראה לא הסתמכו על התיקון לחוק) + 30 ימי הודעה מוקדמת בה בם חבים.
    פיצויים יגיעו לך על שנתיים עבודה (לאור הנתונים שציינת), ודמי אבטלה תהיי זכאית לקבל באופן מיידי, ללא תקופת המתנה (מומלץ לעשות זאת בתום התשלום עבור הימים וההודעה המוקדמת על מנת שלא יחפפו וכדי שלא יקזזו לך מדמי האבטלה עקב כך).

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגע פיטרו אותי..

קרן
    12/01/2009

ראשית תודה על התשובה המהירה. אז בעצם פשוט לומר להם שהםחלייבים לי 60 ימי עבודה? ואגב,60 יום,זה לא פחות ימי שישי שבת שנמצאים בתוכם? שנית,מה הכוונה 30 ימי התראה? הם הודיעו לי אתמול. רוב תודות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה נוספת

עו``ד ליאת שטיין
    12/01/2009

קרן שלום,
    בצורה פשוטה, הרי שעליהם לשלם לך בגין 3 חודשים נוספים, קרי: 3 משכורות מיום הפיטורים.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנימה אישית..

קרן
    12/01/2009

האם שם משפחתך הקודם הוא דדוש?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

עו``ד ליאת שטיין
    13/01/2009

ממש לא...

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו