הרעת תנאים אחרי חופשת לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרעת תנאים אחרי חופשת לידה
    מלי
    13/01/2009

שלום רב, ראשית תודה רבה על תשובתך לשאלתי. אני לא יודעת איך לפעול בעבודה כל פעם אומרים לי להגיע בשעה אחרת לעבודה, אומנם המרפאה עובדת לפי שעות הקבלה של הרופאים, אך איך שחזרתי לעבודה אני עובדת פחות שעות כי מתחלקת עם שתי מזכירות נוספות בשעות וגם כל מעסיק נותן לי לסדר תיקים בשבילו או להדפיס מאמרים בטענה שרק אני יכולה לעשות זאת וכמה שפחות נותנים לי לשבת בדלפק ולבצע עבודה של מזכירה, כי במשמרת אחת יש שתי מזכירות לכן אותי שולחים לעבודות סידור,איך ניתן להוכיח שזה הרעת תנאים והאם אני יכולה להיתפטר ולתבוע אותם אחרי התפטרות על פגיעה בתנאים עבודה שלי או איך אני אמורה להגיד להם שיש פגיעה בתנאי עבודה שלי ותפקידי ובשכרי. התחלתי במקום עבודה ב- 16.01.08אני חזרתי לעבודה ב- 04.01.09 ( חופשת לידה היתה 22.09.08 עד 04.01.09 ) בינתיים עובדת לפי מה שנאמר לי ע" מעסיקיי. אודה על תשובה מפורטת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אישור רפואי

עו"ד אסף אוסלקה
    13/01/2009

האם הגשת את האישורים הרפואיים למעבידך בזמן אמת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרעת תנאי עבודה לאחר לידה

מלי
    15/01/2009

שלום רב, ראשית תודה רבה על תשובתך לשאלתי. אני לא יודעת איך לפעול בעבודה כל פעם אומרים לי להגיע בשעה אחרת לעבודה, אומנם המרפאה עובדת לפי שעות הקבלה של הרופאים, אך איך שחזרתי לעבודה אני עובדת פחות שעות כי מתחלקת עם שתי מזכירות נוספות בשעות וגם כל מעסיק נותן לי לסדר תיקים בשבילו או להדפיס מאמרים בטענה שרק אני יכולה לעשות זאת וכמה שפחות נותנים לי לשבת בדלפק ולבצע עבודה של מזכירה, כי במשמרת אחת יש שתי מזכירות לכן אותי שולחים לעבודות סידור,איך ניתן להוכיח שזה הרעת תנאים והאם אני יכולה להיתפטר ולתבוע אותם אחרי התפטרות על פגיעה בתנאים עבודה שלי או איך אני אמורה להגיד להם שיש פגיעה בתנאי עבודה שלי ותפקידי ובשכרי. התחלתי במקום עבודה ב- 16.01.08אני חזרתי לעבודה ב- 04.01.09 ( חופשת לידה היתה 22.09.08 עד 04.01.09 ) בינתיים עובדת לפי מה שנאמר לי ע" מעסיקיי. אודה על תשובה מפורטת. בבקשה עזרה דחופה פשוט עושים עוול בעבודה עם כל הפקויקטיים!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרעת תנאים

נויההורנשטיין
    21/01/2009

שלום רב שמי נויה והתחלתי לעבוד בפברואר בחברת טכנולוגיות גיליתי שאני בהריון בסיכון גבוה לאחר חצי שנה התאשפזתי חודש שלם בבית חולים ילדתי ויצאתי לחופשה של 4 חודשים משום שילדתי תאומים כרגע חזרתי לעבודה יצאתי מהעבודה בתור עובדת שירות לקוחות כרגע אני עובדת במחסן בשביל לייפות או להזהר בשינוי התפקיד שלי המעסיק שם אותי במשרד קטן לבד ונותן לי עבודות שקודם לא עשיתי נורא קשה לי עם זה יזמתי שיחה עימו והוא אמר לי שבכורח החזיר תי לעבודה שהחברה במיתון היה גל פיטורים ידוע לי שפיטר המון כ6 איש אמרתי לו אם אין לך צורך בי פטר אותי ותן לי מה שמגיע מתחמק מרח אותי במילים באיום קטן שאולי אצטרך אותו בעתיד וכאילו השיחה היתה מיותרת בכל אופן עדיין ממורמרת מרגישה מושפלת רע לי עם כל השינוי הזה רק בפברואר אסגור שנה אבל מתוכם היתי 5 חודש בהריון ובחופשת לידה בתודה מראש המיואשת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבלת פיצויי פיטורים

עו``ד ליאת שטיין
    21/01/2009

נויה שלום,
    אם הבנתי נכון את שאלתך, הרי שביום שתמלא לך שנת עבודה יהיה בכוחך להתפטר לצורך טיפול בילדים תוך שתהיי זכאית לפיצויי הפיטורים (ובתנאי שלא יחלפו 9 חוד' מיום הלידה בשלב זה).

בברכה,
    ליאת שטיין,עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלתי היא

נויההורנשטיין
    23/01/2009

לא ניסחתי טוב שאלתי היא לאחר שהתקבלתי לעבודה בתור נציגת שרות לקוחות היתי עוסקת במענה טלפוני קבלת קהל ומשחזרתי לאחר לידה אני במיקום לבד עושה בכלל דברים אחרים ממינת כל היום דברים עובדת במחסן לא תחת אותה אחראית האם מבחינה חוקית מותר לו לעשות כך לי וטענתו היא שהחברה במצב קשה ואם זה מה שצריך שהחברה אז כך אני אעשה מבחינה חוקית מותר לו? ואייך כדאי לי לפעול כרגע אני ממשיכה לעבוד אף על פי שרע לי בתפקיד החדש זקוקה לכל שקל תודה מראש נויה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

עו``ד ליאת שטיין
    24/01/2009

נויה שלום,
    ככל שתנאייך בשובך מחופשת הלידה הורעו מהותית (יש לבחון זאת על פי נתוני המקרה הספציפיים), הרי שהוא עובר על החוק, ויש להוציא לו מכתב התראה מתאים (מומלץ באמצעות עו"ד).

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלתי הנוספת

נויההורנשטיין
    25/01/2009

אם אני והמנכ''ל נגרר למשפט ונאמר והמנכ''ל יטען שהיו קיצוצים ופיטורים רבים השופטת תתחשב בו לדעתך השופטת תראה שטענתו צודקת שככה הוא הרע לי את התנאים ואם לאחר 3 חודשים שאני כבר יהיה לאחר הפיטורים ולאחר החודשים שמגיעים לי על פי חוק עדיין אוכל לתבוע אותו בבית משפט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרעת תנאים

עו``ד ליאת שטיין
    26/01/2009

נויה שלום,
    בהרעת תנאים אין רלוונטיות לטענות המעסיק בעניין.
    לתשומת ליבך - טרם התפטרות בדין מפוטר מומלץ להיוועץ בעו"ד על מנת לעמוד בפרוצדורה הנדרשת ולא לאבד את הזכאות (וודאי שאין להמתין 3 חודשים לאחר הפיטורים על מנת לפעול בעניין, כפי שכתבת).

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו