התפוטרות לאחר חופשת הלידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפוטרות לאחר חופשת הלידה
    סנוויט
    16/01/2009

אני אמורה לחזור מחופשת הלידה השבוע המעסיק זימן אותי והודיע לי שאין לו עבודה עבורי, אך מכיוון שעל פי חוק אסור לו לפטר אותי, הוא מבקש ממני מכתב התפטרות ומסכים לפצות אותי בתשלום חד פעמי עבור החודשים שהייתי אמורה לעבוד במידה והייתי חוזרת לעבודה ואז מפוטרת. או לחילופין לחזור לעבודה כשאני מודעת לעובדה שאפוטר בעוד חודשיים (3 עם ה.מוקדמת). על פניו העסקה נראית משתלמת יותר, זה חוסך גן לילדה, ולי עוגמת נפש, ומאפשר לי לחפש עבודה בעודי בבית מצד שני אני לא אוכל לקבל דמי אבטלה הצעתי אופציה שלישית, להישאר בבית ולקבל משכורת כל 3 החודשים האלו, אבל הם לא הסכימו בטענה שיש בעיה עם הביטוח שלי בצורה הזו. מה היית מציע לי לעשות ? והאם באמת יש בעייתיות כזו במה שאני הצעתי? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התפטרות או פיטורים

עו``ד ליאת שטיין
    17/01/2009

שלום לך,
    אכן למעסיק בעיה בסיטואציות כאלה, ועקרונית על פי חוק הוא מנוע מלפטר אותך מהלך תקופה זו.
    התשובה אחריה את תרה אינה משפטית, וכל הסכמה אליה תגיעי עם המעסיק הינה כתוצאה מכישורי המו"מ שלך...

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם מבחינה חוקית יש בעיה לשלם לי 3

סנוויט
    18/01/2009

חודשי משכורת רצופים, ואז לפטר אותי? המעסיק טוען שיש לו בעיה חוקית (של ביטוח העובד) להסכים לתנאי כזה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן

עו``ד ליאת שטיין
    18/01/2009

שלום לך,
    למעסיק אכן יש בעיה חוקית עם זה, אולם לא בהיבט של ביטוח, אלא בהיבט של פגיעה בראציונל של חוק עבודת נשים וחוק שיוויון הזדמנויות בעבודה.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו