ביטוח לאומי לאחר לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ביטוח לאומי לאחר לידה
    מיכל
    17/01/2009

שלום, אני עצמאית ומרויחה יפה מאוד. אני בהריון ראשון - צריכה ללדת בעוד חודש. כמה דברים מאוד מטרידים אותי ואני לא מקבלת תשובות מספקות מרואה החשבון שלי: 1. האם גובה דמי ביטוח לאומי שמקבלים במשך 3 חודשי חופשת הלידה הם 75% משכר הברוטו? ואם כן, אז האם יש הגבלה? (כלומר אם אישה מרויחה לדוגמא 50,000 ש"ח בחודש האם היא עדיין תקבל 75% מסכום זה בחופשת הלידה, או שיש גבול כמו במקרה של דמי אבטלה? 2. שאלה שנייה ולא פחות מטרידה: מאחר ואין לי שום יכולת לצפות באיזה מצב (פיזית ורגשית) אהיה אחרי הלידה, אינני יודעת מתי אחזור לעבוד. אך נאמר ואחרי חודש 1 של חופשת לידה אני מרגישה טוב ורוצה לחזור לעבוד, האם ביטוח לאומי מאפשר מצב כזה שאקבל דמי חופשת לידה רק על חודש אחד? לפי מה שהבנתי מקבלים את כל הסכום עבור 3 חודשים בבת אחת ואם ביטוח לאומי מגלה שחזרת לעבודה את מחוייבת להחזיר את כל הסכום - האם זה נכון? רב תודות!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ביטוח לאומי לאחר לידה

הוספת תגובה

• דמי לידה

עו``ד ליאת שטיין
    17/01/2009

מיכל שלום,
    דמי לידה מקבלים 100% מהשכר הממוצע של 90 הימים שקדמו ללידה (בעבר היה זה 75%), ועד למקסימום של כ 37,000 ש"ח ברוטו לחודש. באם תחליטי לעבוד בתקופה זו, הרי שהכנסותייך יקוזזו מהסכומים להם את זכאית.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמי לידה

רונ י
    18/01/2009

תודה לך! את הראשונה מזה חודשיים שעונה לי תשובה עיניינית ומוסרת מידע חשוב. זאת הפתעה נעימה לגלות שזה הפך ל 100% ולא 75%. ועוד יותר הפתיע אותי, שאם אני בכל זאת חוזרת לעבוד בחופשת הלידה, (אך לא באותה כמות ומרויחה פחות בזמן הזה מטבע הדברים),אז אני עדיין מקבלת השלמה ל 100% כמו שהיו ב-90 יום שקדמו ללידה - הבנתי נכון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכאות לדמי לידה

עו``ד ליאת שטיין
    18/01/2009

רוני שלום,
    אני שמחה מאוד לשמוע שסייעתי...

בגדול הבנת נכון, ואכן מדובר ב 100% עד לתקרה של 1,296 ש"ח ליום נכון ליום 01.01.09. אולם יש לחדד את העניין לגבי עבודה במהלך התקופה המזכה- המוסד לביטוח לאומי רשאי לשלול חלקית או באופן מלא קיצבה זו ממי שעבדה בתקופה זו. לקריטריונים המלאים בעניין זה, עלייך לפנות למוסד לביטוח לאומי.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה לא עונים לי

מלי
    26/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו