צמצום משרה בחודש שביעי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צמצום משרה בחודש שביעי
    יסמין
    17/01/2009

שלום רב, הנני מועסקת בחברה קטנה (4 עובדים) כעשרה חודשים. אני בחודש שביעי ועקב המצב הכלכלי המעסיק שלי הודיע לי כי אין ביכולתו להמשיך להעסיק אותי במשרה מלאה. ברצונו לצמצם את המשרה לשליש ולהוריד את הטבת הרכב שיש לי כיום. כיוון שהוא "בא לקראתי" וברצונו להשאיר את שכר הברוטו שלי כפי שהוא על מנת שדמי חופשת הלידה שלי לא יפגעו מביטוח לאומי, ברצונו להגדיר את המשכורות הבאות כ"הלוואה אישית" שיהיה עליי להחזיר לאחר שאחזור מחופשת הלידה - בין אם אחזור לעבוד אצלו ובין אם אחליט לעבוד במקום אחר. ברצוני לשאול 2 שאלות: 1. האם מצב כלכלי גרוע הוא סיבה מספקת המגנה על מעביד ומאפשרת לו להרע בתנאי עובדת בהריון? ובמידה ולא אסכים לצמצום המשרה האם זו סיבה מספקת לבקש לפטר אותי? 2. האם רעיון ה"הלוואה האישית" חוקי ויהיה עליי להחזיר שני שליש משלושת המשכורות הבאות שלי לאחר שתסתיים חופשת הלידה? תודה מראש על תשובתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צמצום משרה בחודש שביעי

הוספת תגובה

• פגיעה בתנאי ההעסקה

עו``ד ליאת שטיין
    17/01/2009

ליאת שלום,
    עקרונית חל איסור על המעסיק לפגוע בתנאייך בהיותך בהריון, אלא באישור הממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת. לא בהכרח תאושר הפגיעה מהנימוק של המצב הכללי במשק, אולם אין לדעת, והדבר תלוי מאוד בנסיבות המקרה הספציפיות.
    כך או כך, עליךך לזכור שקבלת החלטה אינה מהירה בדר"כ, וכל החלטה שתתקבל לרוב תתקבל מאותו יום ואילך, ולא תחול רטרואקטיבית, וגם זה שיקול חשוב בייחוד בהתחשב בהיותך כבר בחודש שביעי להריונך.
    מכל מקום, האופן בו זה אמור להעשות, כ"הלוואה אישית" אינו חוקי בעליל, אם כי הינו מיטיב עימך לאור העובדה כי הוא מגדיל (או שומר) על רמת ההכנסה שלך לכאורה, בכל הנוגע לגובה דמי הלידה להם תהיי זכאית.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו