פיטורין בטיפולי פוריות- עזרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיטורין בטיפולי פוריות- עזרה
    שרית
    26/07/2007

שלום,

עבדתי במקום עבודה כ 9 חודשים. עמדתי לעבור טיפולי הפריה ומאחר וקראתי שכדאי שאגיד לו לפני- כך עשיתי. אמרתי לו שבועיים לפני שהתחלתי את הטיפולים- והוא איחל לי בהצלחה.
    באותו שבוע שהתחלתי את הטיפולים - הוא פיטר אותי ("צימצומים").
    פניתי לעו"ד מטעם נעמ"ת והיא אמרה לי שאין לי עילה לתביעה מאחר ואמרתי לו מוקדם מידי- ז"א אם הוא היה מפטר אותי שכבר התחלתי את הטיפולים והייתי נעדרת עקב הטיפולים אז יכולתי לתבוע. האם זה נכון? ולמה החוק בנושא הזה לא ממש ברור????

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פיטורין בטיפולי פוריות

עו"ד אילן קמינצקי
    26/07/2007

חוק הגנת נשים אוסר על פיטורי עובדת שנעדרת בשל טיפולי הפריה חוץ גופית או טיפולי פוריות, ועל פיטורי עובד שנעדר בשל טיפולי פוריות, וזאת אם הטיפולים הם לקראת ילדם הראשון או השני.
    יצויין כי התקופה בה חל איסור הפיטורים היא בתקופת היעדרותם מהעבודה לצורך אותם טיפולים וכן ב- 150 הימים שלאחריה.
    אני בהחלט סבור כי יש מקום לתקן את החוק ולקבוע בפירוש כי תקופת איסור הפיטורים הינה החל ממועד הודעת העובדת על הכוונה לעבור טיפולים.
    יחד עם זאת גם בהתאם למצב הנוכחי, נראה כי פיטורי עובדת רק בשל העובדה שהיא אמורה להתחיל טיפולי הפרייה מהווים אפליה פסולה המנוגדת לעקרון השיוויון. אציין כי החובה לנהוג בשיוויון ולא להפלות בין עובדים מעוגנת הן בחוק יסוד כבוד האדם וחירותו והן בחוק שיוויון ההזדמנויות בעבודה.
    לא ידוע לי על פסיקה לגבי מקרה זהה לשאלתך , יחד עם זאת ישנם מקרים רבים בהם חוייבו מעבידים לשלם פיצוי כספי לעובדים עקב אפלייה במקום העבודה.
    אשמח לסייע לך בהגשת תביעה נגד מעבידך.
    מספר הטלפון במשרד הינו 02-6253156

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו