פיטורין לאחר חופשת לידה - דחוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיטורין לאחר חופשת לידה - דחוף
    שרון
    21/01/2009

שלום, אני ילדתי באוקטובר האחרון ואני אמורה לחזור השבוע לעבודה. ביקשתי להאריך את חופשת הלידה עד אפריל. אני עובדת בחברה 3 שנים, 9 שעות ביום - משעה 9:00 עד 18:00. ביקשתי מהמעביד שלי לשנות את השעות שלי, בשל העובדה שאני צריכה להוציא את הילד מהגן בשעה 16:00, ל- 3 פעמים בשבוע 7:30-15:30 ועוד פעמיים מ- 7:30-18:00 ככה שאת מכסת השעות השבועיות שלי (45) אני אעשה. אני מחכה לתשובה ממנו. רציתי לשאול אם הוא חוזר אלי בתשובה כי השעות לא מתאימות לו והוא צריך שאני המשיך לעבוד בשעות החוזה המקורי שלי 9:00-18:00 1. האם זה חוקי? 2. אם אני לא מסכימה האם זה נחשב לפיטורים או ההתפטרות? אשמח לתשובה בהקדם האפשרי תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פיטורים או התפטרות?

עו``ד ליאת שטיין
    21/01/2009

שרון שלום,
    עקרונית בשובך מחופשת הלידה, הינך נדרשת לשוב לאותה מתכונת עבודה. ככל שהמעסיק יבוא לקראת ויסכים לשינוי יהיה זה נהדר, אולם הוא לא מחוייב לעשות כן.
    באם לא תוכלי לשוב לתנאים הישנים על אף שתתבקשי לעשות כן, יחשב הדבר כהתפטרות, אולם התפטרות זו מוכרת כפיטורים לצורך קבלת פיצויי פיטורים, ולעיתים אף לצורך קבלת דמי אבטלה.

בברכה,
    ליאת שטיין,עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו