הבהרות בקשר לזכויות לאחר חופשת לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הבהרות בקשר לזכויות לאחר חופשת לידה
    שלי
    21/01/2009

1. האם למרות האיסור לפטר אישה לאחר חופשת לידה במשך 60 ימים + מספר ימי ההודעה המוקדמת מותר למעסיק לשלם לה עבור תקופה זו מבלי להעסיק אותה בפועל? 2. האם הגבלת הפיטורין האמורה, וכן הזכות לשעת הנקה, חלות גם לאחר חל"ת בהמשך לחופשת הלידה? אם כן, האם גם במקרה שהחל"ת ניתן לאשה בהסכמת המעסיק ולא מכח זכותה לפי חוק עבודת נשים (כשהותק שלה בעבודה לא הגיע לשנה)?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• זכויות לאחר לידה

עו``ד ליאת שטיין
    24/01/2009

שלי שלום,
    1. התנהגות כזו של מעסיק היא אסורה, היות ועומדת בניגוד לראציונל שבבסיס החוק.
    2. הזכות לשעת הנקה - לא, ההגנה מפני פיטורים- כן.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם בהסכמתי מותר לשלם מבלי להעסיק?

שלי
    25/01/2009

אם לאחר חופשת הלידה אסכים כי ישולם לי שכר עבור 60 ימים + הודעה מוקדמת מבלי שאצטרך לעבוד בפועל - האם זה יהיה מותר למעסיק להסכים לכך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

עו``ד ליאת שטיין
    26/01/2009

שלי שלום,
    כאמור, המעסיק חשוף לתביעה ממך, אולם ככל שאכן לא יהיו לך כל תביעות ממנו, המצב תקין.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו