מה לעשות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה לעשות
    נטי
    26/07/2007

שמי נטלי ואני כרגע בחופשת לידה המסתיימת ב 19/8,(ילדה ראשונה) נפגשתי עם מעסיקי אשר הודיעו לי חגיגית כי יש שינוי בחברה ושינוי בהיקף המשרה- העלאת השעות ל 10 שעות עבודה במקום 8 שעות, דבר שלא מאפשר לי לעשות, במקביל הציעו כי יש אופציה לקבל מכתב פיטורים ואת כל הזכויות המגיעות לי, וכמובן שנתנו לי זמן לחשוב ולהחליט עד חזרתי לעבודה, הייתי רוצה לדעת, במידה ואדרוש פיטורים כפי שהובטח לי, מהן הזכויות המגיעות לי בדיוק!!!, אני הייתי רוצה לשבת עם ילדתי הקטנה בבית, אבל גם לצאת לעבודה, במידה ויופקד לחשבוני משכורת מהעבודה האם אוכל לצאת לעבוד? או שמבחינת הורדות מס הכנסה עדיף שאשאר בבית? אשמח אם תסבירו לי ותפרטו לי גם בנוגע לחוק פיצוי פיטורים+ימי חופשה שהצטברו אודה לך מראש וסליחה על אורך ההודעה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות

הוספת תגובה

• נטלי שלום ומזל טוב

עו"ד אילן קמינצקי
    27/07/2007

בהתאם לחוק חל איסור לפטר עובדת 60 יום לאחר חופשת הלידה ולפיכך המעסיק אמור להחזיר אותך לאותו תפקיד (או תפקיד דומה) ובאותו היקף משרה. מעביד אינו רשאי באופן חד צדדי לשנות את היקף המשרה או להציע תפקיד שונה מהותית מהתפקיד הקודם.
    לפיכך הנך רשאית לדרוש מהמעביד לא לשנות באופן חד צדדי את תנאי עבודתך והיקף משרתך כפי שהיה לפני יציאתך לחופשת לידה.
    כפי שציינתי המעביד יהיה רשאי לפטר אותך רק בתוך 60 יום מתוך חופשת הלידה ורק לאחר שניתנה לך הודעה מוקדמת (בהתאם לוותק שלך בעבודה).
    לאחר פיטורייך תהיי זכאית לפיצויי פיטורין שבאופן כללי מחושבים לפי המשכורת האחרונה כפול מספר שנות העבודה (למעט אם מדובר בשכר או היקף משרה שחל בו שינוי).
    מובן כי במועד פיטורייך יהיה על המעביד לשלם לך את מלוא זכויותייך ובכלל זה לשלם לך בגין יתרת ימי החופשה שנותרו לזכותך, דמי הבראה (במידה ולא שולם) וכו'.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו