זכויות בעבודתי - הריון בסיכון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זכויות בעבודתי - הריון בסיכון
    ליאת
    24/01/2009

לפני מספר ימים אושפזתי בבית חולים (חמישה ימי אשפוז מלאים) עקב ערכי סוכר גבוהים מאוד ואני רק בשבוע 13 להריון. אני עובדת כשנתיים במקום עבודתי. הרופא, מנהל מחלקת הריון בסיכון, בבית החולים , קבע שעליי לרדת לחצי משרה כדי שבריאותי לא תפגע ורשם זאת במכתב השחרור שלי מבית החולים בסעיף האחרון - המלצות שחרור. פניתי לרופאת המשפחה שלי בכדי שתמציא לי אישור לרדת לחצי משרה במסגרת שמירת הריון חלקי(?) האם קיימת לפי החוק אכן אפשרות זאת שמירת הריון חלקית? אשמח לקבל תשובה בהקדם בתודה ליאת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שמירת הריון חלקית

עו``ד ליאת שטיין
    24/01/2009

ליאת שלום,
    אכן קיימת אפשרות זו של שמירת הריון חלקית, ועלייך לפנות בעניין למוסד לביטוח הלאומי, שכן הוא זה אשר משלם לך קצבה זו (ולא המעסיק).

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלו מסמכי אני צריכה

ליאת
    24/01/2009

שלום ליאת תודה רבה על התגובה המהירה. כיון שבאתר הביטוח הלאומי מופיעים טפסים(330,331 ) שעוסקים בשמירת הריון מלאה בלבד האם לביטוח הלאומי יש טופס לשמירת הריון חלקית? באיזה אישורים כדאי לנו להצטייד מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסמכים

עו``ד ליאת שטיין
    25/01/2009

נועה שלום,
    בעניין זה עלייך לפנות למוסד לביטוח לאומי (ניתן גם טלפונית קודם לפנייה ישירה, על מנת לברר מראש לגבי המסמכים)

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמירת הריון חלקית לא מדויק

דנה
    02/02/2009

שלום, אני נמצאת באותה מקרה ופניתי טלפונית לביטוח לאומי הם אינם מכירים בשמירת הריון חלקית ומתעקשים שמדובר רק כאשר איני נוכחת בעבודה ועליי להישאר רצוף 30 יום בבית אין טפסים שמכסים את המקרה של שמירת הריון חלקית בטוח לאומי מבחינתו אינו מכיר בכך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדאי לבדוק לפני שיוצאים בהצהרות...

עו``ד ליאת שטיין
    02/02/2009

דנה שלום,
    קיימת גם קיימת שמירת הריון חלקית.
    ייתכן כי במקרה שלך (כמו במקרים רבים נוספים) בוחר המוסד לביטוח לאומי שלא להכיר בשמירת הריון חלקית, אולם אין הדבר אומר כי הצדק עימם.
    כדבר שבשיגרה נוהג המוסד לביטוח לאומי לדחות באופן כמעט גורף בקשות לקצבת שמירת הריון חלקי, על אף שרובן נדחות שלא כדין.
    לעומת זאת, חלק מצומצם של בקשות כאלה כן מוכר, ואף בפסיקה מוכרים מקרים אלה (פס"ד ויינברג, פס"ד משעני, וכו').

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמירת הריון חלקית

דנה
    05/02/2009

ליאת שלום, אני לא הגעתי לשלב של תביעה מול ביטוח לאומי כי לא קיים כזה אופס ובשיחה איתם הם מפורשות מצהירים על כך שהדבר אינו קיים יש מקרים אולי שתבעו (דרך אגב בבית משפט) את השעות אבל למי יש כח לעשות זאת לאחר לידה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמירת הריון חלקית

עו``ד ליאת שטיין
    06/02/2009

דנה שלום,
    זכויות רבות של עובדים מופרים כדבר שבשיגרה, ולכן אנו קיימים, עורכי הדין בדיני עבודה...
    מקרים רבים של הפרות נאכפים רק בבתי הדין, אולם במקרים רבים, בעיקר במקרים בהם העוול הוא משמעותי, כדאי ללכת עם הצדק עד הסוף ולא לוותר על הזכויות.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו