מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיטורין לאחר חופשת לידהרבקה24/01/2009
עו"ד ליאת שטיין שלום, הארכתי את חופשת הלידה שלי ב- 4 חודשים בהסכמתו ותמיכתו של הבוס שלי. הייתי אמורה לחזור לעבודה בחודש פברואר. בשיחה שניהלנו בתחילת חודש ינואר הודיע לי כי עקב המצב הקשה במשק הוא לא יכול להחזיר אותי לעבודה אך מכיוון והעניין עדין מאוד מאחר ואני חוזרת מחופשת לידה הוא רוצה לעשות את הכל לפי החוק ולשביעות רצון כל הצדדים. שאלותיי הן: מהן זכויותיי במצב כזה מלבד העובדה שהוא צריך לשלם לי פיצויים? האם אני צריכה לחזור למשך תקופה מסויימת או אם הוא כבר הודיע לי על פיטורין אני לא חייבת לחזור למקום עבודה בידיעה שאני מועמדת כבר מראש לפיטורין?האם יש סכום שאני צריכה לקבל מלבד הפיצויים? כמה ימים לאחר שהודיע לי על הפסקת עבודה, (בינתיים רק בע"פ בלבד) ניגשתי ללכת התעסוקה להתחיל לחתום ע"מ שברגע שיהיה לי מכתב פיטורין אוכל להגיש תביעה לדמי אבטלה - האם נהגתי כשורה או שהייתי צריכה לחכות שמכתב הפיטורין יהיה בידי ורק אז לגשת ללשכה? בשיחה שניהלתי היום עם רו"ח של מעסיקי היא אמרה לי שהם מגישים בקשה לגוף שמטפל בעניינים מסוג זה כדי לקבל אישור לתת לי מכתב פיטורין ובכלל לקבל אישור על ההחלטה לפטר אותי במצבי. לא הבנתי מי מטפל ומאשר עניינים אלה. אודה לך באם תוכלי לעזור להבהיר את הנושאים הנ"ל. תודה רבה. רבקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים בתום חופשת לידה
עו``ד ליאת שטיין25/01/2009רבקה שלום,
נהיר כי לא ניתן על גבי הפורום להסביר הכל, אולם אנסה בקווים כללים:
עקרונית חל איסור פיטרים במקרה שלך גם מהלך 3 החודשים שמתום חופשת הלידה (60 ימים + 30 הודעה מוקדמת, שאסור להם לחפוף).
באם המעסיק יבקש לוותר על נוכחותך בתקופה זו, הרי שמעבר לכך שעובר על החוק היות ושולל את הראציונל העומד בבסיסו, הרי שהוא חב בתשלום בגין תקופה זו.
ככל שאכן הוגשה בקשה לממונה, הרי שעלייך להגיש תגובתך, מומלץ ביותר באמצעות עו"ד.
הממונה יכולה ליתן החלטה רטרואקטיבית, אולם לרוב לא עושה כן, והחלטתה ניתנת מיום ההחלטה קדימה, אולם הכל תלוי נסיבות.
חתימה בלישכה לא מפריעה, כל עוד לא תגישי תביעה בעניין לביטוח לאומי.
לאור המצב המעורפל, נראה כי עדיף להמתין להתבהרות העניינים טרם הגשת התביעה למוסד לביטוח לאומי.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בעניין הפיטורין
רבקה25/01/2009עו"ד שטיין שוב שלום לך. תודה רבה על תשובתך המהירה. אני מבקשת לשאול עוד שאלה אחת. בשיחה שניהלנו, מעסיקי ואני, הצעתי להתפטר מרצוני לצורך הטיפול בילד כי היה נראה לי שמצוקתו אמיתית ואף שלחתי לו מייל בעניין. לאחר שהסבירו לי שלא אוכל לקבל אבטלה למשך 3 חודשים ביקשתי ממנו שייתן לי מכתב פיטורין כדי שאוכל לחתום ולא איאלץ להגיע למצב כלכלי עגום עד שאמצא שוב עבודה. הוא ביקש שאכתוב מכתב ובו אני מסכימה להתפטר והוא בתמורה יתן לי מכתב פיטורין ואני "אצהיר" שאין לי דרישות ממנו, לא עכשיו ולא בעתיד וכך עשיתי. לאור כל מה שהסברת לי בתשובתך הקודמת, אם לא יסכים להחזיר אותי לעהודב לתקופה האמורה או לחילופין לשלם לי רטרואקטיבית את כל התקופה - האם מכתב ההתפטרות שכתבתי ישמש כנגדי? למרות שב"מסמך ההבנות" ששלחתי לו כתבתי שהוא הודיע לי שלא יוכל להחזיר אותי לעבדוה ואני במחווה של רצון טוב, אם אפשר לקרוא לזה כך, הסכמתי להתפטר. אני מתנצלת על הסירבול ועל השאלות אבל אני במצוקה של ממש. רציתי לסיים יפה את ההתקשרות למרות כל מה שעברתי שם בתקופת ההריון שלי ונראה לי יריתי לעצמי ברגל....אם זה המצב ההיתי רוצה לשקול את צעדיי ולהיעזר בך בייצוג בעניין הזה. תודה רבה. רבקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
עו``ד ליאת שטיין26/01/2009רבקה שלום,
ככל שהמעסיק יבחר שלא לשלם לך בהתבסס על מכתב ההתפטרות שלך, לכאורה, הרי שתהיי בבעיה... (הרצון הטוב אכן עלול להיות בעוכרייך).
מאחר והדברים מאוד דינמיים ומשתנים עם כל התפתחות, הרי שלא ניתן לבחון בשלב זה את כל התרחישים האפשריים, אך אם וכשתתעורר בעיה, אני לרשותך.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)