תנאים נלווים בזמן חופשת הלידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תנאים נלווים בזמן חופשת הלידה
    רחלי
    03/02/2009

שאלה דחופה! בחוזה שלי מוגדר שיש לי רכב חברה, פלאפון ואינטרנט מהיר (שכן חלק מהזמן אני עובדת מהבית). להלן הנוסח המדוייק: א. החברה תעמיד לרשותך לצורך תפקידך בחברה רכב. הרכב יועמד לרשותך ולשימושך בתקופת עבודתך בחברה. ב. החברה תישא בהוצאות הרכב לרבות דלק, ביטוח חובה, ביטוח מקיף, תחזוקה, תיקונים. ג. מוסכם עליך כי אתה תישא בחיובי המס בגין גילום הרכב בשכרך. ד. השימוש ברכב יהיה בכפוף לנהלי החברה בדבר אחזקת רכב כפי שיונהגו על ידי הנהלת החברה מעת לעת. ה. החברה תעמיד לרשותך טלפון סלולרי, לשימושך לצורך תפקידך בחברה ולצורכיך הפרטיים. ו. החברה תישא בהוצאות אחזקת הטלפון. ז. החברה תסבסד ארוחות במספר מסעדות בקרבת משכנה של החברה, על פי הנהלים והנוהג בחברה וכפי שתקבע הנהלת החברה מעת לעת. ח. החברה תממן חיבור אינטרנט מהיר מהבית לצורך עבודתך. יש לי מספר שאלות - 1. האם זכויות אלו נשמרות גם בתקופת חופשת הלידה? 2. המעסיק נמצא בקשיים וביקש ש'אשתתף' במאמץ להקטין עלויות החברה (לאחרים קוצצה המשכורת ב - 30 עד 50 אחוז). האם מותר להם לעשות את זה? 3. האם יכולים לקחת את הרכב, או לחייב אותי בעלויות הדלק לאור הכתוב לעיל מתוך החוזה? שהרי תקופת חופשת הלידה נחשבת כעבודה, לא? 4. האם בחזרתי לעבודה אחרי חופשת הלידה יכולים להוריד לי מהמשכורת באחוז מסויים כפי שעשו לשאר העובדים החודש? האם יכולים למנוע את אחד התנאים לעיל (רכב, פלאפון, אינטרנט) ו/או להגביל השימוש בסכום מסויים? אני צריכה להחזיר תשובה למנכ"ל... תודה מראש, רחלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חופשת לידה וההגנות בחוק

עו``ד ליאת שטיין
    06/02/2009

רחלי שלום,
    עקרונית בתקופת חופשת הלידה עומדים לך כל התנאים, אולם שימי לב לנוסח החוזה אשר מכפיף את הזכאות לשימוש ברכב לנהלי החברה!
    לעניין הרעת התנאים - בשובך מחופשת הלידה, ולמשך 60 ימים לאחריה, חל איסור על המעסיק לפגוע בתנאייך, אלא באישור של הממונה על עבוד נשים, או בהסכמתך.
    לאחר תקופה זו ההתייחסות אלייך תהיה כאל יתר העובדים מן המניין.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות נוספות על התנאים הנלווים

רחלי
    06/02/2009

הרכב אמנם כפוף לנהלי החברה אולם בלידה הקודמת שעבדתי באותה חברה קיבלתי את הרכב במלואו לתקופה של חופשת הלידה, ובנוסף אין איזכור בנהלי החברה על הנושא - הוא התעורר רק כעת לאור הקשיים במשק שגם החברה חווה (קיצצו משכורות לעובדים אחרים). האם הרכב במקרה זה, כולל דלק וכל ההוצאות האחרות לצורך העניין נחשב כשכר? ומה לגבי הוצאות הטלפון הנייד שכוסו עד היום במלואן? ואינטרנט מהבית? בנוסף, ביקשו ממני לעזור להם בשיחות טלפון ללקוחות ואימיילים מהבית בזמן החופשה - אין לי בעיה עם זה אבל זה תלוי ברצון טוב שלי, לא? האם אוכל להתנות את התנאים הנלווים בזמן החופשה בכך שאעזור להם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו