אי תשלום משכורת לאחר חופשת לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אי תשלום משכורת לאחר חופשת לידה
    גבי
    05/02/2009

אני חזרתי לעבודה אחרי חופשת לידה של 5 חודשים. אחרי החודש הראשון הודיעו לעובדים שאין כפסים לשלם משכורות. נאלצתי להוציא את התינוקת שלי מהמעון משום שלא היתה לי משכורת לחסות את התשלום החודשי למעון. למרות זאת, המשכתי לעבוד כפי יכולתי, עם הבת שלי שהבאתי למשרדי. באותו חודש הודיעו לי שהם מורידים את המשכורת שלי לפי שעות עבודה (למרות שאין כספים עדיין - לא קיבלתי משכורת כבר 6 חודשים ונאלצתי להפסיק לעבוד בגלל שאי שאפשר להביא תינוקת כזו גדולה למקום עבודה ולעבוד כמו שצריך). אני רוצה לדעת האם זה חוקי להוריד משכורת תוך ה-12 חודשים מתאריך הלידה? ושנית, אם חסר לי תלושי משכורת ל-6 החודשים האחרונים, איך אפשר לחתום על אבטלה אם אצטרך? תודה על תשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הגנות לאחר חופשת לידה

עו``ד ליאת שטיין
    06/02/2009

גבי שלום,
    על המעסיק חל איסור לפגוע בתנאי העסקתך (כאשר המשכורת בניהם, כמובן) מהלך 60 הימים משובך מחופדת הלידה והחל"ת שבעקבותיה.
    ככל שלא קיבלת שכר, הרי שאת זכאית לכך.
    לעניין הביטוח הלאומי לצורך אבטלה - עלייך להציג מכתב פיטורים וכן תלושי שכר, וככל שהמעסיק לא ישתף פעולה, עלייך ליתן תצהיר מתאים על כך למוסד לביטוח לאומי (פני אליהם וגוללי את נתוני המקרה).

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו