שמירת הריון חלקית - דחוף !!!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שמירת הריון חלקית - דחוף !!!
    נטע
    08/02/2009

שלום רב, אני בחודש שישי ומצבי הפיזי לא במיטבו, ידוע לי שישנה אפשרות לשמירת הריון חלקית והוצאת האישור מהרופא המטפל. שאלתי היא מה בנוגע לצדדים הנוספים בעניין זה? איך מודיעים ולמי מודיעים בעבודה מבלי שיווצרו קשיים ע"י המעביד (גם כך היחסים לא מזהירים מאז שנודע על ההריון). ידוע לי כי את האישור אני צריכה להוציא מביטוח לאומי נכון? למי פונים ואיך אני מתחילה ליישם את עניין השמירה החלקית כאשר ידוע לי כי קיים קושי להוציא אישור זה מביטוח לאומי... מודה מראש, נטע

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שמירת הריון חלקית

עו``ד ליאת שטיין
    08/02/2009

נטע שלום,
    אכן קיימת אפשרות זו של שמירת הריון חלקית, ועלייך לפנות בעניין למוסד לביטוח הלאומי, שכן הוא זה אשר משלם לך קצבה זו (ולא המעסיק).
    לרוב המוסד לביטוח לאומי טוען כי הוא לא מכיר בכך, אולם יש לא מעט פסקי דין בהם כפה בית הדין על המוסד לביטוח לאומי להכיר בכך, ולכן שווה להילחם על זכותך בעניין.

לגבי ההודעה למעסיק - עלייך לידע את מחלקת משאבי אנוש ואת המעסיק הישיר - זה משהו שלא ניתן לברוח ממנו, שכן אין זה סוד, ובמוקדם ובמאוחר כולם יידעו ויראו שאת עובדת פחות זמן... צריך פשוט לעשות את זה בעדינות ובצורה נעימה (אל תשכחי שאת מוגנת מהרעות ופיטורים).

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו