התלבטות בנושא התפטרות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התלבטות בנושא התפטרות
    אילנית
    09/02/2009

שלום, הנני התחלתי לעבוד בתאריך 08.01.08 וילדתי ב-02.12.08 , אני אמורה לחזור באמצע חודש מרץ, אני עדיין מתלבטת בנושא התפטרות , במידה ואם אני מודיע אל התפטרות כמה שבועות לפני ולא חודש מראש , האם אני עדיין זכאית לפיצויים? יש איזה עונש אל אי נתינת הודה מוקדמת? השאלה נוספת אם אני בכל זאות חוזרת לעבוד ומחליטה אחרי שבוע להתפטר בגלל הילד האם אני צריכה בכל זאות לתת הודעה של 30יום ? האם מגיע לי חל"ת למרות שעבדתי פחות משנה בעצם עם חופשת לידה אני מגיע לשנה וחודשיים, במקרה והמעביד מסכים לחופשה ללא תשלום האם מותר לו לאחר מכן לפטר אותי ללא תשלום הודעה מוקדמת? איך אני יכולה להוכיח שמעביד הסכים לחל"ת? סליחה על השאלות רבות אך בימים האלה אני צריכהלהגיע להחלטה קשה , אני אודה לך אם תוכלי לעזור. אילנית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות בנושא התפטרות

הוספת תגובה

• תשובות לשאלות בעניין הודעה מוקדמת

עו``ד ליאת שטיין
    12/02/2009

אילנית שלום,
    חובת מתן הודעה מוקדמת חלה בכל מקרה, ללא קשר למועד מתן הודעת ההתפטרות, והיא הדדית (חלה גם עלייך וגם על המעסיק), אם כי בהסכמה ניתן ששני הצדדים יותרו עליה.
    אי מתן הודעה מוקדמת כנדרש מקימה למעסיק זכות לקזז לך משכרך את עלות התקופה.
    כדי להוכיח את הסכמת המעסיק לחל"ת צריך פשוט להעלות את הדברים על הכתב ולהחתימו.
    פיצויי הפיטורים יגיעו לך בכל מקרה שתתפטרי לצורך טיפול בילד, והמעסיק לא יוכל לשלול אותם.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוכחה על הסכמה של מעסיק לחל"ת

אילנית
    13/02/2009

שלום, תודה על תשובותך, יש לי עוד שאלה לגבי מכתב הודעה לחל"ת, האם אפשר לשלוח MAIL ובמקרה ויש הסכמה זה כביל כהוכחה כמכתב? תודה אילנית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראיה בכתב

עו``ד ליאת שטיין
    15/02/2009

בהחלט כן.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו