טיפןל בילד ומכתב התפטרות- תודה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפןל בילד ומכתב התפטרות- תודה
    גליה
    17/02/2009

ילדתי במז"ט את בני בכורי בתאריך 17.12.08 ואני עובדת במקום עבודתי מחודש ספטמבר 2007 . ברצוני לדעת כמה שבועות של חופשת לידה מגיעים לי על פי חוק? 12 שבועות או 14 שבועות? כמה ימים מראש עלי להודיע למעסיק שאני מתפטרת לצורך טיפול בילד, והאם הודעה טלפונית יכולה להיכלל במסגרת אותם הימים, ואת המכתב אשלח למעסיק כמה ימים אח"כ? מה עלי לכלול במכתב ההתפטרות? מתנצלת מראש על השאלות הרבות תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הוספת מידע

גליה
    17/02/2009

מספטמבר 2008 אני מועסקת בשכר חודשי [ עד לאותו תאריך הועסקתי בשכר שעתי] מאוקטובר 2008 הייתי בשמירת הריון עד ללידה[17.12.08] ,האם ביטוח לאומי רשאי לא לשלם לי על שמירת ההריון, אלא רק על חופשת הלידה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות לטיפול בילד ונוסח מכתב

עו``ד ליאת שטיין
    18/02/2009

יסמין שלום,
    לאור התיקון לחוק את זכאית ל 14 שבועות חופשת לידה.
    על התפטרות יש להודיע 30 ימים קודם לכן, אלא אם נקבעה תקופה ארוכה יותר בהסכם עבודה ו/או בהסכם קיבוצי החל בענף.
    הודעה טלפונית יכולה לבוא בחשבון, אולם יהיה לך קשה להוכיח קיומה אם המעסיק יטען אחרת.
    לגבי נוסח מכתב ההתפטרות לצורך טיפול בילד, צריך שתהיה בו סיבת ההתפטרות (התפטרות לצורך טיפול בילד), תאריכים (ההודעה + מועד סיום יחסי עובד מעביד, וכדומה), ודרישה לתשלום הכל על פי חוק.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו