עבודה בקרבת מכונות פולטות קרינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עבודה בקרבת מכונות פולטות קרינה
    לילך
    18/02/2009

שלום רב לפורום, שמחה לראות שקיים פורום כזה ומקווה שתוכלו לענות גם לשאלתי. אני עובדת בעבודה הכרוכה בין היתר בעבודה ליד מכונות פולטות קרינה, כגון מכונות שיקוף, מכונות CT וכו'... עבודה בקרבת המכונות הנ"ל אינה המהות הבלעדית בעבודה וכי קיימת אלטרנטיבה בה אוכל לעבוד באזורים מרוחקים, אולם לשם כך אני זקוקה להסכם עם המעסיק. מיותר לציין כי אינני מעונינת לעבוד ליד אותן מכונות במהלך הריון. כיצד עלי לנהוג? האם אני חייבת אישור רופא על מנת להמנע מעבודה בהריון ליד המכונות הנ"ל או שהמעסיק חייב לכבד זאת גם ללא אישור רופא? תודה מראש, לילך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עבודה במקום מסוכן בהריון

עו``ד ליאת שטיין
    18/02/2009

לילך שלום,
    עקרונית חל איסור להעסיקך שם רק במידה ואכן יש סכנה בריאותית מוכחת (קרינה, וכדומה). נכון לעכשיו, ככל שהמעסיק טוען כי אין כל סכנה בדבר על פי התקנים - בקשי לראות את הדוחו"ת ובדקי את העניין. באם יהיו בידך הוכחות הסותרות את טענת המעסיק, אז תהיה לך הזכות לדרוש שלא לעבוד שם.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו