קיזוז יתרה שלילית של ימי חופשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קיזוז יתרה שלילית של ימי חופשה
    שרון
    18/02/2009

אני עובדת 4.5 שנים במקום עבודתי. אני נמצאת כעת בעיצומה של חופשת לידה ושוקלת לא לחזור למקום העבודה. יש לי יתרה שלילית של 27 ימי חופשה ורציתי לדעת האם הבוס שלי רשאי לקזז לי את הסכום מתשלום הפיצויים שמגיעים לי. לפני שיצאתי לחופשת הלידה הוא אמר לי שהוא לא משלם לי את דמי ההבראה שמגיעים לי ושהוא מקזז את הסכום שמגיע לי מיתרת החוב של ימי החופש. (האם זה חוקי??) חשוב לציין שצבירת ימי החופשה השלילית לא נעשתה ביוזמתי. ואם זה היה תלוי בי הייתי מעדיפה שבכל פעם שלקחתי יום חופש היו מנכים לי את ערכו בכסף בתלוש המכורת. חלק גדול מימי החופשה היה בערבי חג בהם המשרד לא עבד וחוייבנו לקחת יום חופש שירד במלואו משכרנו. (האם ניתן לחייב עובד שאין לו יתרה של ימי חופשה לצאת לחופש?)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• יתרה שלילית של ימי חופשה

עו``ד ליאת שטיין
    18/02/2009

שרון שלום,
    עקרונית לא ניתן לחייב עובד לצאת לחופשה כפוייה תוך שהוא נכנס לצבירה שלילית של ימים.
    בנסיבות אלה, תוכלי לעמוד על סירובך לניכוי הסכומים בגין כך.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו