פיטורין אחרי חופשת לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיטורין אחרי חופשת לידה
    קרין
    19/02/2009

שלום רב,התחלתי לעבוד במקום עבודתי הנוכחי בחודש שני, בידיעת המנהלת שלי, כשעל פי החוזה אני מועסקת "לתקופה מוגבלת", תקופה שהסתיימה בסוף 2008. יצאתי לחופשת לידה בסוף אוקטובר, וביקשתי להאריך עד סוף אפריל. בקשתי התקבלה, והיה ברור לכולם שאני חזורת לעבוד. כעת המנהלת הודיעה לי שאינה מעוניינת שאחזור לעבוד, משיקולים מערכתיים. יכולה להבין אותה, אבל תוהה איפה זה מתנגש עם הזכויות שלי (או שאין לי כאלו, היות וזה מראש היה חוזה שהוגדר כזמני?). האם אני זכאית לדמי אבטלה? האם היא צריכה לפטר אותי רשמית? או שמא אני צריכה להתפטר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיטורין אחרי חופשת לידה

הוספת תגובה

• פיטורים לאחר חופשת לידה

עו``ד ליאת שטיין
    21/02/2009

קרין שלום,
    המעסיקה עוברת על החוק בעניין זה, שכן חלה חובה על החזרת אישה לאחר לידה לעבודתה, למשך 60 ימים נוספים לכל הפחות (במקרה שלך, מאחר והארכת את חופשת הלידה, הרי שאין איסור כי ההודעה המוקדמת לא תחפוף תקופה זו, ולכן אין זה 90 ימים, אלא רק 60).
    כך, מעבר לחובה לשלם לך בגין תקופה זו, הרי שהפיטורים ללא החזרתך בפועל עשויים להחשב כפיטורים אסורים המזכים כשלעצמם בפיצוי כספי נוסף (לאור ראציונל החוק), ועלייך לפנות לייעוץ משפטי פרטני על מנת לפעול בעניין.
    נהיר כי אל לך להתפטר, שכן בהתפטרות, בניגוד לפיטורים, תפסידי את זכויותייך כפי שפירטתי לעיל, כמו כן לא תוכלי לחתום אבטלה מיידית, אלא בחלוף תקופת המתנה כחוק.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו