שינוי בתנאי העסקה והורדת ימי חופש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינוי בתנאי העסקה והורדת ימי חופש
    קרן
    21/02/2009

אני עובדת בחברה בתפקיד בכיר מאוד הדורש ממני כבר שנתיים וחצי הרבה אחריות מקצועית וניהולית. החברה מאוד מרוצה מעבודתי ולאחרונה קיבלתי בונוס ומכתב הערכה, למרות המצב הכלכלי. נתון נוסף - אני אמא צעירה לילדה בת 4, ובקרוב אהיה שוב לעוד ילדה. בשנת 2008 עברתי ניתוח של הוצאת אבן מהכליה ומספר חודשים אח"כ נכנסתי להריון. בגלל היותי עובדת גלובלית, לא מצאתי טעם, במשך כל השנה להוציא חופשות מחלה בכל פעם שהרגשתי לא טוב ויצאתי מוקדם בכל פעם שלא חשתי בטוב. עם זאת במהלך שנה זו החברה עברה 3 ביקורות מאוד גדולות בהצלחה רבה בזכותי, זאת למרות מצבי הבריאותי - אחת הסיבות הן שעבדתי המון מהבית (ללא דיווח) והשלמתי את כל החסר ומעבר. בינואר השנה (2009 ) פנו אלי ממשאבי אנוש ואמרו לי שבמהלך 2008 חסרו לי כ 120 שעות עבודה לאורך כל השנה ולכן יורידו לי 14 ימי חופשה. בנוסף החל מהיום (אני כבר בחודש שישי)אני מחוייבת לעבוד 9 שעות מהמשרד וזה לא מעניין כמה שעות אני משלימה בבית. שוב אני מזכירה - אני עובדת גלובלית, בנוסף שאלתי האם לא מרוצים מהתפוקה שלי / מהעבודה שלי / מהביצועים שלי וכו' - התשובה היתה חד משמעית שמאוד מאוד מאוד מרוצים ועדות לכך היא הבונוס שקיבלתי (ניתן לספור על כף יד אחת את מספר העובדים בחברה שקיבלו בונוס/העלאת שכר). כעת יש לי 2 שאלות: 1. האם מותר להם בדיעבד (על שנה קודמת) לקזז לי ימי חופשה ללא התראה כל שהיא? 2. האם העובדה שכרגע מחייבים אותי לעבוד 9 שעות ביום במשרד זה לא נחשב לשנוי בתנאי העסקה זאת לאחר ששנה שלמה אני לא עובדת כך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הרעת תנאים

עו``ד ליאת שטיין
    22/02/2009

קרן שלום,
    עקרונית המעסיק רשאי לדרוש כי תבצעי את מלוא שעותייך בפועל.
    יחד עם זאת, ככל שבמשך תקופת העבודה עבדת מהבית שעות רבות, ולא נשמעה כל טענה מהמעסיק בעניין זה, הרי ששינוי בתנאים אלה (ככל שאכן מדובר בשינוי - יש לבחון את שהיה בעבר באופן מעמיק), הרי שייתכן ומדובר יהיה בהרעת תנאים, ועלייך לפעול בעניין זה בהקדם.
    לעניין ימי החופשה - ככל שאכן אלו היו תנאי ההעסקה, והיה מוסכם כי חלק מהשעות תוכלי לבצע מביתך, הרי שאין למעסיק זכות להפחית לך בגין ימים אלה.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו