התפטרות לאחר לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפטרות לאחר לידה
    הילה
    22/02/2009

היי, ילדתי ב29.11.08 והודעתי למעסיק לפני כשבועיים על התפטרותי לצורך גידול הילדה החל מהיום (תום חופשת הלידה- יצאתי 3 שבועות לפני הלידה לחופשת לידה) הם לא דרשו חודש של הודעה מראש , הייתי היום בלשכה אך נאמר לי כי אני שם כדי לדרוש עבודה ואין דבר כזה להישאר בבית ע"מ לגדל ילד... האם זה נכון? מה הפרוצדורה שעליי לעשות במידה והם אכן יציעו לי עבודה? כמו כן מה שם הטופס עליי למלא לביטוח לאומי? והאם 90 יום נספרים מיום ההתייצבות בלשכה או מיום ההתפטרות? אודה על תשובתך..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות לאחר לידה

הוספת תגובה

• התפטרות לצורך טיפול בילד - המל"ל

עו``ד ליאת שטיין
    24/02/2009

הילה שלום,
    יש הבדל בין מה שמקנה ההתפטרות לצורך טיפול בילד מול המעסיק אל מול המוסד לביטוח לאומי. בגין התפטרות זו המעסיק מחוייב לשלם פיצויי פיטורים, אולם המוסד לביטוח לאומי אינו מחוייב לשלם לך קיצבה כל עוד את בוחרת של לעבוד מטעם זה.
    אם יציעו לך עבודה תהיי מחוייבת לקבל אותה, אחרת תחשבי כמסרבת, ותישלל ממך הקיצבה.
    90 הימים מתחילים להימנות מיום ההתייצבות בלישכה.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו