מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ימי מחלהנינה22/02/2009
אני עובדת במקום עבודתי כבר שנה, כרגע אני בשבוע 37+5 בחודשיים האחרונים הייתי חולה כ9 ימים שלא ברצף עקב כאבים והתכוצויות בזמן ההריון, ביום א האחרון קיבלתי ימי מחלה עד יום שיש למנוחה בבית עקב לחץ דם גבוה והיום כשהגעתי לרופא לביקורת קיבלתי עוד שבוע למנוחה, עדין בגלל לח"ד. על כמה ימים ישלמו לי במקום עבודתי? אני יודעת שלאישה בהריון מגיעים עוד 40 שעות העדרות לבדיקות וכדומה, האם ימי מחלה נכללים בהם? האם אני זכאית לפנות לביטוח לאומי לאיזו השלמה אם לא ישלמו לי במקום עבודתי? ושאלה אחרונה האם כשאני מגישה לביטוח לאומי תלושי משכורת של החודשים האחרונים לחישוב דמי לידה , אני יכולה לתת תלושים של יותר מ3 חודשים, מכיון שבחודשים אלו רוב הזמן הייתי במחלה והם לא משקפים את משכורתי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ימי מחלה בהריון
עו``ד ליאת שטיין24/02/2009אלן שלום,
ככל שלא מדובר בימים רצופים, הרי שלא ניתן יהיה להכיר בכך כשמירת הריון, אלא כימי מחלה, ומשכך אין המוסד לביטוח לאומי משלם בגין ימים אלה, אלא הם משולמים ע"י המעסיק במסגרת תשלום בגין ימי מחלה (ככל שאת זכאית לתשלום בגין אותם ימים).
40 השעות המדוברות נועדו לבדיקות ולא לימי מחלה, אולם אם המעסיק שלך יסכים להתחשב בזה כך - הרווחת.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)