ימי מחלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ימי מחלה
    נינה
    22/02/2009

אני עובדת במקום עבודתי כבר שנה, כרגע אני בשבוע 37+5 בחודשיים האחרונים הייתי חולה כ9 ימים שלא ברצף עקב כאבים והתכוצויות בזמן ההריון, ביום א האחרון קיבלתי ימי מחלה עד יום שיש למנוחה בבית עקב לחץ דם גבוה והיום כשהגעתי לרופא לביקורת קיבלתי עוד שבוע למנוחה, עדין בגלל לח"ד. על כמה ימים ישלמו לי במקום עבודתי? אני יודעת שלאישה בהריון מגיעים עוד 40 שעות העדרות לבדיקות וכדומה, האם ימי מחלה נכללים בהם? האם אני זכאית לפנות לביטוח לאומי לאיזו השלמה אם לא ישלמו לי במקום עבודתי? ושאלה אחרונה האם כשאני מגישה לביטוח לאומי תלושי משכורת של החודשים האחרונים לחישוב דמי לידה , אני יכולה לתת תלושים של יותר מ3 חודשים, מכיון שבחודשים אלו רוב הזמן הייתי במחלה והם לא משקפים את משכורתי? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ימי מחלה

הוספת תגובה

• ימי מחלה בהריון

עו``ד ליאת שטיין
    24/02/2009

אלן שלום,
    ככל שלא מדובר בימים רצופים, הרי שלא ניתן יהיה להכיר בכך כשמירת הריון, אלא כימי מחלה, ומשכך אין המוסד לביטוח לאומי משלם בגין ימים אלה, אלא הם משולמים ע"י המעסיק במסגרת תשלום בגין ימי מחלה (ככל שאת זכאית לתשלום בגין אותם ימים).
    40 השעות המדוברות נועדו לבדיקות ולא לימי מחלה, אולם אם המעסיק שלך יסכים להתחשב בזה כך - הרווחת.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו