ביטוח מנהלים בשמירת הריון+ח.לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ביטוח מנהלים בשמירת הריון+ח.לידה
    יסמין
    23/02/2009

שלום רב, אני בשבוע 35 ויצאתי לשמירת הריון ב-23.1.09. התחלתי לעבוד באפריל 2008 והמעסיק התחיל להפריש לי ביטוח מנהלים לאחר 3 חודשים (יולי 2008). ביקשתי ממעסיקי להמשיך להפריש ביטוח מנהלים גם בתקופת שמירת ההריון (כחודשיים) וגם בתקופת ח. הלידה (3 חודשים). לטענתו, החוק מחייב רק אם העובדת עבדה לפחות חצי שנה לפני שנכנסה להריון ומכיוון שאני עבדתי רק כ-4 חודשים לפני שנכנסתי להריון הוא לא מוכן להמשיך להפריש לי לביטוח מנהלים ב-5 חודשים אלו. אשמח לקבל תשובות לשאלות הבאות: 1. האם צודק מעסיקי בפירוש החוק ואכן אין הוא מחוייב להמשיך את הביטוח מנהלים? האם התנאי לעבודה במשך חצי שנה לפני תחילת ההריון תקף הן לשמירת הריון והן לחופשת לידה לעניין ביטוח המנהלים? 2. האם יש ביכולתי להמשיך להפריש באופן עצמאי על מנת לא לאבד את הרציפות של הביטוח מנהלים? (אציין כי אני מפרישה 5% ומעסיקי כ-18.5%) 3. האם העובדה שבמשך חמישה חודשים לא יופרשו לי כספי המעביד לביטוח מנהלים תפגע בדרך כלשהי בפיצויים להם אהיה זכאית במידה ואתפטר בסיום חופשת הלידה? בתודה מראש, יסמין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אשמח לקבל תשובה, תודה :-)

יסמין
    24/02/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם את לא עונה כי השאלה לא ברורה?

יסמין
    27/02/2009

אודה לכל התייחסות, תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו