שמירת הריון ודמי מחלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שמירת הריון ודמי מחלה
    רונית
    25/02/2009

אני נמצאת בשמירת הריון. השכר שלי הוא מעל השכר הממוצע במשק לכן אני שוקלת לנצל ימי מחלה. האם ניצול ימי מחלה פוגע בזכות לקבל גמלה לשמירת הריון מביטוח לאומי? ליתר דיוק - אם אהיה בבית סה"כ 30 יום, ואנצל 10 ימי מחלה, האם אקבל גמלה לשמירת הריון מביטוח לאומי על שאר 20 הימים או שהספירה של 30 הימים של ביטוח לאומי מתחילה רק אחרי 10 ימי המחלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שמירת הריון ודמי מחלה

הוספת תגובה

• דילגת עלי

רונית
    26/02/2009

אשמח לקבל תשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמירת הריון ומחלה

עו``ד ליאת שטיין
    27/02/2009

רונית שלום,
    שאלתך מעט בעייתית, שכן זהו ניסיון לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה - ככל שלא תגיעי למינימום הנדרש, קרי 30 ימי שמירת הריון, הרי שלא תהיי זכאית לכל תשלום בגין שמירת הריון - כך על פי חוק.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן, לאכול את העוגה ולהשאירה שלמה

רונית
    28/02/2009

היות ואני מרוויחה מעל השכר הממוצע (ומשלמת ביטוח לאומי על כל השכר ;-) זה כנראה שווה לי. השאלה היא האם ימי המחלה נחשבים בספירת 30 הימים - רק שלא מקבלים עליהם כסף, או שהם לא נספרים בכלל? בכל אופן אני מאוד מקווה לעבור את הכל 30 הימים + עוד 14 ורק בשביל לא להגיע לפגיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנסיון

ליאת
    01/03/2009

מבחינת ביטוח לאומי ימי מחלה לא נחשבים במנין 30 הימים אך ברוב המקרים ביטוח לאומי מחייב לנצל את כל ימי המחלה שצבורים לך לפני שהוא מתחיל לחשוב לשלם גמלת שמירת הריון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה הציטוט מהחוק - מה זה אומר?

רונית
    01/03/2009

61.* (א) מבוטחת הזכאית לתשלום על פי כל חיקוק, הסכם קיבוצי כהגדרתו בסעיף 180 או הסדר קיבוצי אחר, תקנון של קופת גמל, חוזה עבודה או תקנון של קרן ביטוח או פנסיה, בעד התקופה שבה היא נמצאת בשמירת הריון, לא תשולם לה גמלה לפי סימן זה בעד אותה תקופה. (ב) על אף האמור בסעיף קטן (א), לא תישלל זכותה של מבוטחת לגמלה לשמירת היריון לפי סימן זה בשל זכאותה לדמי מחלה לפי סעיף 7(ג)(1) לחוק עבודת נשים, ובלבד שלא ישולמו לה דמי מחלה וגמלה לשמירת היריון בעד אותה תקופה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו