פיטורים בעת טיפולי פוריות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיטורים בעת טיפולי פוריות
    זוהר
    01/03/2009

אני עובדת במקום העבודה הנוכחי 3 שנים. לפני 5 חודשים התחלתי בטיפולי פוריות אולם לא הודעתי על כך למעביד. עד היום הטיפולים הצריכו העדרות של פעמים בחודש למשך שעה בכל פעם וקיבלתי אישור בטענה שאני יוצאת ל"טיפול אישי" ולא נדרשתי לפרט. היום קיבלתי הודעה בעל פה על פיטורים עקב צימצומים. עדכנתי שאני בהליך של טיפולי פוריות וגם אני וגם משאבי אנוש נדרשנו לבדוק את הסוגיה. האם מותר להם לפטר אותי, גם אם לא הודעתי מראש ? אשמח לדעת מה הם זכויותי ?! בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פיטורים ללא ידיעה על טיפולי פוריות

עו``ד ליאת שטיין
    02/03/2009

זוהר שלום,
    כמדומני כבר פנית אלי טלפונית באופן פרטני בסוגייה זו, אולם אשיב על מנת שכל באי הפורום יוכלו לדעת:
    על המעסיק חל איסור לפטר אותך בנסיבות אלה, על אף שלא ידע רישמית על הטיפולים טרם הפיטורים.
    העובדה שהחברה לא ידעה על הטיפולים בהחלט תקל עימה, אולם באפשרותך לטעון טענות רבות בעניין זה (למשל- ההעדרויות העידו על כך, היו שמועות בעניין, וכו - כל מקרה ונסיבותיו הן).

הזמן שחולף עד למתן ההחלטה הינו ארוך, בדר"כ, ודבר זה משחק לטובתך. כמובן שיש גם שיטות למרוח את הזמן, היות וככל שחולף הזמן זה לטובתך - את אותה תקופה עד למועד ההחלטה קרוב לודאי "הרווחת", שכן המקרים בהן ההיתר, ככל שניתן, ניתן רטרואקטיבית הינם נדירים ביותר.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו