פיטורין בזמן הריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיטורין בזמן הריון
    יעל
    02/03/2009

שלום, עבדתי בבנק מזרחי מ12.2003 עד 6.2005 (כאשר ילדתי).קיבלתי מהבנק מכתב פיטורין לאחר שהודעתי להם שאני בהריון.(המנהלת מכחישה שזו הסיבה...) היה כתוב במכתב שהפיטורין יכנסו לתוקף 45 יום מתום חופשת הלידה.אני עבדתי עד שילדתי ואז החלטתי לא לנצל את האופציה ל 45 יום לחזור(ניתן להבין את זה כי קיבלתי את המכתב בסוף חודש חמישי והרגשתי מאוד פגועה).נאמר לי מהבנק שאז זה ייחשב כהתפטרות כי אני לא חוזרת ל 45 יום לאחר שילדתי והכריחו אותי לכתוב מכתב התפטרות.אז ישבתי בבית ללא משכורת וללא יכולת לחתום אבטלה (צריך לחכות 3 חודשים מסוף חופשת הלידה שאז זה נחשב יום ההתפטרות). השאלה שלי: 1. האם זה נכון שאני נחשבת מתפטרת אם לא חזרתי ל 45 יום למרות שעבדתי עד שילדתי. 2. האם זה בסדר לתת לי את מכתב הפיטורין בזמן ההריון (שאגב לקחתי מאוד קשה ועד עכשיו אני עוד פגועה ). אני רוצה לציין שאני עובדת טובה ומאז אני נמצאת בחברה שמאוד מרוצים ממני. 3. האם יש חוק התיישנות אם ארצה לתבוע ? תודה מראש....יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיטורין בזמן הריון

הוספת תגובה

• פיטורים והתיישנות עילות תביעה

עו``ד ליאת שטיין
    03/03/2009

יעל שלום,
    על אף שברמה המוסרית ייתכן ולא נהגו עימך כראוי, הרי שמבחינה משפטית אינני רואה עילת תביעה בעניין זה.
    התיישנות חלה בכל הנוגע לחוק שיוויון הזדמנויות, אך לא לעניין חוק עבודת נשים (ששניהם חלים במקרה זה).

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו