שינוי תפקיד בזמן חל"ת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינוי תפקיד בזמן חל"ת
    אורלי
    04/03/2009

שלום רב, הסוגייה שלי קצת מורכבת. אני עבדתי שש שנים באחת חברות ה - IT הגדולות בארץ כראש צוות ובעלת התמחות מאוד ספצפית. כאשר הייתי בחודש השביעי להריוני, תחום הפעילות שהייתי שייכת אליו נמכר לחברת תוכנה גדולה אחרת שהחליטה לפתוח בארץ סניף עצמאי. כחלק מתהליך המכירה, עברנו 80 איש לעבוד בסניף החדש. לאחר חודשיים וחצי של עבודה, ילדתי את ביתי הבכורה. בסיום חופשת בלידה ביקשתי להאריך את חופשת הלידה ולצאת לחל"ת לעוד חודש וחצי. בעודי בחל"ת, נתבקשתי להגיע לפגישה מהיום למחר למשאבי אנוש. בפגישה נאמר לי שעקב צימצומים בחברה מעבירים אותי למחלקה אחרת בתפקיד אחר שלא קשור לתחום ההתמחות שלי ואינו עומד בקנה אחד עם כישוריי. מבחינתי זו הרעת תנאים בצורה בוטה ומעליבה. אני צריכה לחזור בעוד כשבועיים לעבודה, אני לא מוכנה לקבל את התפקיד שהוצא לי. אני יודעת שלפי החוק החברה אינה יכולה לפטר אותי 60 יום. הרגשתי היא שבגלל שהחברה אינה יכולה לפטר אותי היא שמה אותי במילכוד וזאת על מנת שאני התפטר ביוזמתי. אשמח לדעת מה הזכויות שלי מבחינת החוק. המון תודה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שינוי תפקיד בזמן חל"ת

הוספת תגובה

• פגיעה בתנאים לאחר לידה ללא היתר

עו``ד ליאת שטיין
    05/03/2009

אורלי שלום,
    יש לבחון את נתוני המקרה הספציפיים, ולבחון אם אכן שינוי התפקיד מהווה פגיעה אסורה בתנאים, שכן חלה הגנה על תנאי העסקתך לפחות משך 60 הימים הראשונים מתום חופשת הלידה + 30 ימי הודעה מוקדמת, בהם חל איסור לפגוע בתנאייך ללא אישור מהממונה על עבודת נשים.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו