הריון ופיטורין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הריון ופיטורין
    הילה
    06/03/2009

שלום רב, אני מועסקת מזה כשנתיים בתפקיד הוראתי, אשר בכל ספטמבר אני חותמת על חוזה העסקה עד יולי, שבו אני מקבלת מכתב פיטורין, ןשוב חותמת חוזה בספטמבר וחוזר חלילה. שאלתי היא כזו: אני מתכננת כניסה להריון בזמן הקרוב. במידה ואלד, בעז"ה, בסביבות אפריל (שעדיין, כאמור, אני חתומה על חוזה), אקבל דמי לידה מאפריל עד אמצע יולי. האם אוכל מיד לאחר מכן לגשת ולקבל דמי אבטלה? (שהרי ביולי אמורה לקבל מכתב פיטורין). האם אכן ישלחו לי מכתב פיטורין (שכן הם כבר ידעו בסביבות חודש חמישי שאני בהריון- האם בגלל אופי החוזה שאני חתומה עליו אכן אקבל מהם את מכתב הפיטורין ואיתו לגשת לביטוח לאומי?) תודה רבה ושבת שלום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הריון ופיטורין

הוספת תגובה

• פיטורים בשיטת "הדלת המסתובבת"

עו``ד ליאת שטיין
    08/03/2009

הילה שלום,
    על אף נתוני ההעסקה הייחודים שלך, הרי שמיום כניסתך להריון תהיי מוגנת מפני פיטורים עד 90 ימים לאחר תום חופשת הלידה, ומשכך כלל אינו רלונטי התרחיש שציינת, אלא אם יינתן היתר לפיטורייך, ואז תהיי זכאית לדמי אבטלה מיידיים.
    באם תפוטרי טרם המועד החוקי, הרי שתהייה לך עילת תביעה טובה.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו