שינוי מקום עבודה לאחר לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינוי מקום עבודה לאחר לידה
    עינת
    10/03/2009

שלום רב, אשמח לקבל תשובה על שתי שאלות: 1. האם במהלך חופשת הלידה המעסיק ממשיך להפריש את הזכויות הסוציאליות? מתי מורידים מהעובדת את חלקה? בחודשים שקדמו ללידה בהם היא עדיין ממשיכה לקבל משכורת ממקום העבודה? 2. אני עובדת כמרצה כאשר כל שנת עבודה מתחילה בחודש אוקטובר. חוזה העבודה הנוכחי שלי אמור להסתיים בתום שנה זו (9.09) ולאחר מכן אמור להתחדש לעוד ארבע שנים. במקביל, אני שוקלת לעבור למקום עבודה אחר אשר גם בו החוזה מתחיל מאוקטובר. העניין הוא שאני אמורה ללדת באמצע אוקטובר ולהיות בחופשת לידה במהלך הסמסטר הראשון. אם אכן אעבור למקום החדש, כעקרון המעסיק החדש אמור לשלם עבורי זכויות סוציאליות למרות שבפועל עדיין לא אתחיל לעבוד עבורו (בשל היותי בחופשת הלידה)? האם יש סיכוי שיסכים? אם אעבור רק בתום הסמסטר הראשון אני מניחה שהמעסיק הראשון לא ימשיך להעסיק אותי מתחילת אוקטובר (החוזה כאמור ייגמר עד אז) שכן אז יהיו לו רק חובות כלפי בדמות הפרשות סוציאליות ואז בעצם לא אהיה מועסקת במשך 4 חודשים. האם יש פתרון למצב הזה? בתודה מראש, עינת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הפרשות בחופשת לידה

עו``ד ליאת שטיין
    12/03/2009

עינת שלום,
    1. התשובה חיובית. לעניין אופן ההפרשה פיזית - עלייך לברר עם סוכן הביטוח מה נהוג בחברתכם.
    2. ממילא אין לך אפשרות לעבדו בתקופת חופשת הלידה, ולכן לא מומלץ לעזוב את מקום העבודה הנוכחי אשר חב כלפייך ולעבוד למקום חדש אשר לא חב כלפייך, אלא בתום חופשת הלידה - לשיקולך.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלה הקודמת

עינת
    12/03/2009

היי ליאת, המון תודה על התגובה. בהמשך לתשובתך אני רוצה להמשיך לשאול: חופשת הלידה שלי תסתיים בתום הסמסטר הראשון. על עזיבת מקום העבודה אצטרך להודיע מראש שכן מכינים כבר עכשיו את מערכת השעות לשנה הבאה ולא הוגן מצידי להודיע להם ברגע האחרון. אם הם יידעו שאני מתכוונת לעזוב לאחר חופשת הלידה, הם לא יאריכו לי את החוזה (שנגמר בתום שנה זו) כלומר, לא אהיה מועסקת על ידם גם בסמסטר הראשון (בו אהיה בחופשת לידה). את בעצם מציעה לדחות את כל עניין החלפת מקום העבודה בשנה? שאלה נוספת - האם את חושבת שיש סיכוי שמקום העבודה החדש יסכים לשלם לי זכויות סוציאליות למרות שלא התחלתי לעבוד שם בפועל? את מכירה דבר כזה שנעשה? בתודה מראש, עינת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ פרטני

עו``ד ליאת שטיין
    16/03/2009

עינת שלום,
    להערכתי את בנקודה קריטית, בה את זקוקה לייעוץ פרטני ולא לקבל החלטות משמעותיות העשויות להשליך על שנה שלמה בהסתמך על תשובה כללית במסגרת הפורום.
    להערכתי קיים פתרון אופטימלי ומתאים למצבך - צריך רק לשבת עם כל הנתונים, ובקצת יצירתיות למצוא את הפתרון.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו