הורדה בשכר לאישה בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הורדה בשכר לאישה בהריון
    הדר
    15/03/2009

שלום רב, ברצוני לשאול שאלה,אני מודעת לעובדה כי המעביד מחוייב לפנות למשרד התמ"ת כדי לבקש אישור על הורדה בשכר לאישה בהריון (ישנה הורדה בשכר לכל עובדי החברה בגלל המשבר במשק) השאלה שלי היא מה קורה לאחר מכן? האם מצלצלים אלי ממשרד התמ"ת ואם כן מה אני צריכה לומר כדי שיגנו עליי,או שהם לא יכולים להגן עליי מכיוון שהוא הוריד בשכר לכל עובדי החברה? אודה לתשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הורדה בשכר לאישה בהריון

הוספת תגובה

• הליך השימוע - הממונה על עבודת נשים

עו``ד ליאת שטיין
    16/03/2009

מורן שלום,
    המידה והמעסיק הגיש בקשה להיתר, מומלץ ביותר לשכור את שירותיו של עו"ד המתמחה בתחום על מנת להגיש תגובה משפטית ראויה לבקשה, אשר בכוחה לשפר את הסיכויים לאי מתן היתר לפגיעה.
    לאחר מכן, תזומני באמצעות הדואר לשיחת שימוע אצל הממונה (לאחר שהמעסיק יהיה גם הוא בשיחה כזו), ועל סמך הבקשה, התגובה והעדויות תקבל הממונה החלטה האם להתיר או לא להתיר את הפיטורים.
    מכאן, שהליך מקדמי זה הינו חשוב ביותר לצורך הקמת הזכאות הביסית לזכויות ולהגנה, ואין להקל בו ראש.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פניה לביטוח לאומי

ירדנה
    17/03/2009

בהנחה שהפחתת השכר בוצע בחודש השישי להריון, האם ניתן במקרה זה לפנות לביטוח לאומי לבקש מהם להתחשב ב-3 חודשים שקדמו להפחתת השכר? מה הסבירות שהם יאשרו בקשה כזו (בהנחה שההפחתת השכר בוצעה בשל המצב במשק באופן גורף לכל עובדי החברה)? תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפחתה בשכר

עו``ד ליאת שטיין
    18/03/2009

ירדנה שלום,
    כפי שהסברתי קודם, הרי שהמישור בו יש לפעול הינו המישור מול המעסיק המפר את החוק. המוסד לביטוח לאומי לא יתייחסו לכל טיעון שלך בעניין זה, שכן עובדתית השכר הופחת, והחישוב ייעשה על בסיס השכר הנמוך, ובצדק מבחינתם.
    יחד עם זאת, גם את פערי ההפרשים הללו ניתן לתבוע מהמעסיק עקב הפרתו את החוק.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורדה בשכר לאישה בהריון

הדר
    17/03/2009

ליאת שלום, ראשית תודה רבה על תשובתך עזרת לי מאוד, שנית ברצוני להבהיר כי בשאלתי התכוונתי להורדה בשכר ולא לפיטורים, האם עדיין תשובתך הינה כפי שהיא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעה בתנאי עובדת בהריון

עו``ד ליאת שטיין
    18/03/2009

מורן שלום,
    אני שמחה מאוד שעזרתי :-)
    הורדה בשכר ופיטורים - דינם זהה במקרה זה.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו