אישור תמ"ת להמשך העסקה דרך כח אדם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אישור תמ"ת להמשך העסקה דרך כח אדם
    שיר
    18/03/2009

שלום, אני מועסקת דרך חברת כח אדם מ 21.7.08. תום תקופת העסקתי דרכם ( 9 חוד') אמורה להיות ב- 21.4.09 . אולם, מקום עבודתי הודיע לי כי אינו חייב לקלוט אותי כעובדת חברה היות וחברת כח האדם קיבלה אישור להמשיך להעסיק אותי בעוד חצי שנה עד 21.10.09. (אני בהריון שבוע 26) שאלתי, מה זכויותי לאחר תום תקופה זו? האם חברת כח האדם יכולה לקבל אישור נוסף להעסיק אותי לאחר תקופה זו או שמקום העבודה חייב לקלוט אותי? ( האם מותר להם לפטר אותי? אני אמורה לשוב לעבודה לאחר חופשת לידה בסוף ספטמבר 2009). לתשובתכם אודה שיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• העסקה דרך חברת כח אדם

עו``ד ליאת שטיין
    18/03/2009

שיר שלום,
    שאלתך מעניינת ומורכבת, וההמלצה היא לפנות בעניין זה לייעוץ פרטני בו יובאו בחשבון מכלול השיקולים והנתונים הספציפיים.
    עקרונית - יש אפשרות על פי חוק להאריך את התקופה ל 6 חוד' נוספים, אולם זה מותנה בבקשה ספציפית לגבייך, ולא בהיתר כולל לכלל העובדים (היתר שמי).
    בנוסף, לאחר תקופה זו חובה על מקום העבודה בו את מוצבת לקלוט אותך אליו, וחלה עלייך הגנה בת 90 ימים נוספים מתום חופשת הלידה בה לא ניתן לפטר אותך.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד דבר בהמשך לשאלתי...

שיר
    18/03/2009

תודה על תשובתך המהירה. האם למיטב ידיעתך חברת כח האדם יכולה לקבל הארכה נוספת לאחר תום 6 החודשים שניתנו להם? והאם 90 היום שבהם אני מוגנת נספרים מתום סיום חופשת הלידה ( במידה ואני מאריכה ולוקחת חל"ת, 90 היום יספרו מהרגע שאני חוזרת לעבודה בפועל?) , האם 90 היום תלויים בוותק שלי במקום העבודה? אני מאוד פוחדת שבסיום תקופת ההארכה יוכלו לפטר אותי. שוב תודה שיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חברת כח אדם וזכויות בהריון ולידה

עו``ד ליאת שטיין
    21/03/2009

עקרונית לא ניתנת למעלה מהארכה אחת (אשר היא מעוגנת בחוק).
    90 הימים מתחילים להימנות מתום חופשת הלידה, במידה ותיקחי חל"ת יוכלו לחפוף 30 ימי ההודעה המוקדמת עם 60 הימים, כך שלאחר חל"ת יהיו לך רק 60 ימי הגנה ולא 90.
    30 ימי ההודעה המוקדמת מותנים בכך שהשלמת שנת עבודה מלאה עד הלידה, אחרת תהיה תקופת ההודעה המוקדמת על פי חוק ו\או על פי הסכם העבודה.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו