הורדת שכר משרדית בזמן הריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הורדת שכר משרדית בזמן הריון
    רז
    23/03/2009

במשרד שאני עובדת כבר כ- 5 שנים החליטו על הורדת שכר גורפת לכל העובדים. ההחלטה התקבלה בינואר 2009. כשהתקבלה ההחלטה אני הייתי בהריון בשבוע ה-6 על כן לא סיפרתי/פרסמתי את דבר היותי בהריון. היום, במרץ 2009 אני כבר בשבוע 15 והודעתי שאני בהריון. שאלתי הינה האם העובדה שהייתי בהריון בזמן ההורדה אך לא סיפרתי/פרסמתי את עובדה זו מחייבת את המעביד שלי להחזיר לי השכר שהורד לי? ובמידה וכן - האם זה צריך להילקח בחשבון כמכאן והלאה או שמא רטרואקטיבי? תודה, רז

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פגיעה בתנאים בהריון

עו``ד ליאת שטיין
    24/03/2009

רז שלום,
    כל הרעה שיש לה ביטוי כספי עשוייה להחשב לפגיעה אסורה בתנאי ההעסקה של עובדת בהריון, וודאי שאין להסכים לה.
    אי הידיעה של המעסיק על ההריון, וכן העובדה כי ההרעה הינה רוחבית, עלולה להקשות מאוד, וסביר להניח כי בגין נסיבות אלה יינתן ההיתר (מה גם שמדובר רק בהרעה ולא בפיטורים).
    על המעסיק חל איסור ברור לפגוע בתנאייך בהיותך בהריון, אלא באישור הממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת, וככל שירצה להחיל שינוי כזה או אחר, יהיה עליו ראשית להגיש בקשה מתאימה, כאמור. מיום הגשת הבקשה ועד ליום מתן ההחלטה עשוי לחלוף זמן רב, ועד למתן ההחלטה חל איסור לפגוע בשכר (אלא אם ניתן ההיתר רטרואקטיבית, אך זאת נעשה במקרים חריגים מאוד ובודדים).

חשוב להדגיש כי יש לדבר השלכות כספיות רבות, לרבות על דמי הלידה ודמי האבטלה.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו