מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זכויות לאחר התפטרות..ג30/03/2009
הי ליאת,
אני אמורה לחזור לעבודה לאחר חל"ת. אני מעוניינת להתפטר. יש לי וותק של 11 וחצי חודשים.( כולל שבועיים מהחל"ת ).
הבנתי שמגיע לי פיצוים רק אם אני מתפטרת לצורך טיפול בילד ואם אני יעבוד עוד שבועיים על מנת להגיע לוותק של שנה. אך איך אוכל להוכיח שהפיטורין הם לשם טיפול בילד?
והאם בפיטורין אני זכאית לקבל אבטלה?
ועוד שאלה, לאחר חזרתי לעבודה, מתי יוכלו לפטר אותי? כאמור וותק של 11 וחצי חודשים.
ערב טוב ותודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לאחר לידה
עו``ד ליאת שטיין02/04/2009שלום לך,
לעניין השאלה הראשונה - את אכן צודקת לעניין החזרה לעבודה לשבועיים, אולם אין עלייך כל חובה להוכיח שההתפטרות היא לצורך טיפול בילד, אלא רק לטעון זאת. ברור שאם הדבר יתברר כלא נכון, יהיה רשאי המעסיק לדרוש חזרה את הפיצויים.
לדמי אבטלה תהיי זכאית לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים מאחר ומדובר בהתפטרות ולא בפיטורים.
מיום חזרתך את מוגנת למשך 90 ימים מפיטורים ו\או הרעה בתנאים.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה בנושא.
ג02/04/2009במידה ואני מודיעה על התפטרות, לפני חזרתי להעבודה, ( חל"ד + חל"ת של חודשיים )
המעסיק יכול לחייב אותי לתת לו ימי עבודה( ע"פ חוק זה 3 שבועות לא? )
או שבגלל שאין לי עוד 8-9 חודשים מיום הלידה, אני לא חייבת לו דין ןוחשבון..?
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
עו``ד ליאת שטיין04/04/2009שלום לך,
למתן תקופת הודעה מוקדמת תהיי חייבת בכל מקרה - כאשר אורכה (בין 3 שבועות לחודש) ייקבע על פי הותק של במקום העבודה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה אבל לא הבנתי..
ג04/04/2009אם אני אמורה לחזור נומר לעבודה ב30 במאי, אז אני צריכה להודיעה לו ב -1 למאי?
ולא ענית לי בנוגע לימי עבודה שאני אצטרך לעבוד, אם בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפטרות מעבודה
מ.ר13/04/2009היי ליאת,
חג שמח ותודה על פורום מעניין ומאיר עיניים.
לאחר חופשת לידה - חזרתי לעבודתי בידיעה שאני חוזרת למצב של הרעת תנאים והורדה לחצי משרה - הסכמתי לתנאים אך בנו של הבוס הצטרף לעבודה איתנו דבר שמקשה את העבודה ונעשה מאוד לא נעים וכייף לעבוד שם.
לאחר מריבה מאוד קולנית בינינו החלטתי לסיים את תפקידי ולהתפטר - ושאלותיי הן:
1. בני עוד לא בן 9 חודשים (היה בעוד כחודש) - לכן רוצה להספיק לעשות זאת כדי לקבל פיצויי
פיטורין - אם בני במעון האם עליי להיות איתו בבית כדי להוכיח טיפול בו או שישנה אפשרות
להשארתו במעון?
2. למה אני זכאית אם עבדתי במקום עבודתי מ2006 ועד 2008 - במשרה מלאה ומאוגוסט 2008
יצאתי לחופשת לידה וחזרתי לעבודתי בינואר 2009 לחצי משרה?
3. מה לגבי ביטוח המנההלי שצברתי והופסק לי עם הרעת התנאים - האם הוא שלי?
4. מה לגבי דמי הבראה - האם התקופה של החופשת לידה והחל"ת צוברות אף הן הבראה???
5. האם עליי לפנות ללשכת התעסוקה מיד עם הפיטורין או להמתין 90 יום שאז אני זכאית להם ??
ראיתי שענית למישהי אך לא הבנתי את התשובה....
תודה ורק טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה נוספת
עו``ד ליאת שטיין16/04/2009התשובה תלויה בתקופת העסקתך (שאינה ידועה לי, ולכן לא אוכל להשיב בצורה מדוייקת, אולם אם מלאה לך שנת עבודה זה מכבר, הרי שהתשובה היא חיובית לגבי ה 1 במאי).
ככל שימים אלה חופפים לחופשת הליה, הרי שלא תצטרכי לעבוד בהם בפועל.
אם אין חפיפה, הרי שיהיה עלייך להתייצב בתקופת ההודעה המוקדמת.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)